Demokratski front: Rusija podržava našu politiku, sudski procesi montirani

"Očigledno je i da odnosi između srpskog i ruskog naroda idu uzlaznom putanjom, o čemu svjedoče i redovni susreti predsjednika Rusije i Srbije, Vladimira Putina i Aleksandra Vučića"
1391 pregleda 7 komentar(a)
Zogović i Vučurović sa predstavnicima Ruske federacije, Foto: Demokratski front
Zogović i Vučurović sa predstavnicima Ruske federacije, Foto: Demokratski front

Rusija podržava politiku Demokratskog fronta koja je okrenuta vrijednostima tradicionalne Crne Gore i očuvanju bratskih i prijateljskih odnosa između Crne Gore, Srbije i Rusije, kao i između srpskog i ruskog naroda.

To je saopšteno nakon sastanka poslanika Demokratskog fronta Jovana Vučurovića i Milun Zogović, sa zamjenicom predsjednika odbora za spoljne poslove Državne dume Ruske federacije Natalijom Poklonskom, zamjenikom predsjednika vlade Republike Krim i stalnim predstavnikom predsjednika Rusije na Krimu Georgijem Muradovim i senatorom, članom savjeta federacije za međunarodna pitanja Sergejem Pavlovičem Cekovim.

Sastanak je održan na marginama Međunarodne konferencije "Beogradski dijalog: za konstruktivne odnose sa Rusijom i priznanje volje naroda Krima".

"Rusija najoštrije osuđuje politički progon i torturu crnogorskog režima nad srpskim narodom i SPC u Crnoj Gori, kao i nad Demokratskim frontom, koji je nezapamćen u novijoj istoriji Evrope, kao i montirane sudske procese koji se vode protiv Demokratskog fronta. Takođe, osuđuje se progon slobodnih medija i novinara", navodi se u saopštenju DF-a.

Dodaje se da Crna Gora kroz istoriju nije imala bližeg i odanijeg saveznika od Rusije i Srbije.

"I to savezništvo je značajno uticalo na to da Crna Gora kroz vjekove nastane i opstane kao država. Pokušaj da se u Crnoj Gori silom nametne antirusko i antisrpsko raspoloženje je u startu osuđeno na propast, jer je to neprirodno, nemoralno i suprotno temeljnim vrijednostima Crne Gore".

U DF-u smatraju da Crna Gora treba da sarađuje i sa istokom i sa zapadom, "ali mora i da zna ko joj je najbliži i s kim je kroz vjekove dijelila dobro i zlo".

"DF i pored snažnih pritisaka i podmetanja od strane režima u Crnoj Gori neće posustati u borbi za slobodnu Crnu Goru i njene tradicionalne vrijednosti. Očigledno je i da odnosi između srpskog i ruskog naroda idu uzlaznom putanjom, o čemu svjedoče i redovni susreti predsjednika Rusije i Srbije, Vladimira Putina i Aleksandra Vučića. DF je dobio poziv da posjeti Rusku federaciju, Moskvu i Krim, u cilju daljeg jačanja sveobuhvatne saradnje CG i Rusije", zaključuje se u saopštenju DF-a.

Bonus video: