LP: Predložićemo kandidata ako neće DPS

Kako navode, liberali neće podržati svakog kandidata DPS, poput odlazećeg predsjednika Filipa Vujanovića
65 pregleda 19 komentar(a)
Liberalna partija logo, Foto: Liberalna partija
Liberalna partija logo, Foto: Liberalna partija
Ažurirano: 03.03.2018. 13:02h

Liberalna partija (LP) imaće svog kandidata za predsjednika države, ukoliko Demokratska partija socijalista, kao najjača partija vladajuće koalicije, kojoj to i pripada, do polovine ovog mjeseca ne istakne potencijalnog zajedničkog kandidata.

"Nedopustivo je da crnogorska, proevropska javnost i birači, nemaju kandidata ni 40 dana prije zakazanih izbora, da Crnogorci, svih vjera i etniciteta, čija je jedina domovina Crna Gora, još uvijek jesu jedini u svojoj državi koji nemaju kandidata kojeg bi mogli podržati", ocijenili su iz LP.

Zato, naveli su, liberali neće podržati svakog kandidata DPS, poput odlazećeg predsjednika Vujanovića čiji su stavovi o građanskoj državi i identitetskim pitanjima, nacionalnim simbolima, jeziku, vjerskim pitanjima i slično, u jasnoj suprotnosti sa interesima Crne Gore i programu Liberalne partije.

"Najviši organi LPCG će, ukoliko u roku do polovine ovog mjeseca ne bude predložen kandidat vladajuće koalicije, u zakonskom roku predložiti liberalnog kandidata ili kandidatkinju za šefa države", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: