SNP: Vlast ugrozila evropski put i opstanak države

U SNP-u ocjenjuju da će bez prijeko potrebnih promjena doći "do sunovrata koji će naši građani skupo platiti"
467 pregleda 0 komentar(a)
SNP
SNP

Akumulacija bogatstva u rukama nekolicine privilegovanih, ničim ograničenih pojedinaca, ne može voditi ničem dobrom, poručuju iz Socijalističke narodne partije (SNP).

U toj partiji ocjenjuju da je aktuelna vlast ugrozila evropski put i sam opstanak države, te da će bez prijeko potrebnih promjena doći "do sunovrata koji će naši građani skupo platiti".

Iz SNP-a su se osvrnuli na izjavu francuskog ambasadora u Skoplju, Kristijana Timonijea, koji je, kako su danas objavile "Vijesti", ocijenio je da je Crna Gora prerano počela otvarati poglavlja u pregovorima sa EU, a da suštinski napredak nije ostvarila, navodeći primjer da se u Crnoj Gori konstantno bogati 10-12 porodica.

"Već godinama crnogorska javnost vidi ono što je nedavno primijetio francuski ambasador u Skoplju Kristijan Timonije. On je, naime, ocijenio je da je Crna Gora prerano počela da otvara poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom, a da suštinski napredak nije ostvarila, te ukazao na zabrinjavajuću činjenicu da se u Crnoj Gori konstantno bogati desetak porodica. Timonije je istakao ono na šta SNP CG već dugo vremena ukazuje, da su pregovori Crne Gore postali više “štrikiranje nego stvarni napredak”. Kada se čuje ovakav stav jednog diplomate, jasno je zašto je došlo do promjene u odnosu francuske administracije prema pitanju daljeg pristupanja zemalja Zapadnog Balkana EU i zašto taj stav dobija sve veću podršku širom evropske porodice naroda", saopšteno je iz SNP-a.

Bonus video: