DF već utvrdio motiv napada: Nije slučajno što se napad desio uoči sabora

“Taj pokušaj ubistva uspješnog privrednika i dobrotvora Srpske pravoslavne crkve i jednog od najuglednijih episkopa naše pomjesne Crkve izveden je, ne slučajno, baš nekoliko dana prije velikog crkveno -narodnog sabora u Nikšiću i neposredno nakon stavljanja u skupštinsku proceduru zakona protiv SPC;” nabodi DF u saopštenju
11803 pregleda 34 komentar(a)
Demokratski front, Foto: Demokratski front, Demokratski front
Demokratski front, Foto: Demokratski front, Demokratski front

Demokratski front poručio je da iza sinoćnjeg napada na Miodraga Daku Davidovića stoje politički motivi i doveo je to u ravan sa ubistvom Duška Jovanovića i Pavla Bulatovića.

Oni su u saopštenju objavljenom 14 sati nakon napada na Davidovića i na vladiku Joanikija, koji je bio u njegovom društvu, naveli da je to “ kukavički i podmukao čin, kojim se želi poslati poruka čitavom našem narodu”.

“Taj pokušaj ubistva uspješnog privrednika i dobrotvora Srpske pravoslavne crkve i jednog od najuglednijih episkopa naše pomjesne Crkve izveden je, ne slučajno, baš nekoliko dana prije velikog crkveno -narodnog sabora u Nikšiću i neposredno nakon stavljanja u skupštinsku proceduru zakona protiv SPC;” nabodi DF u saopštenju.

Oni koji stoje iza ovog napada, dodaje se, očigledno su navikli da do vlastitih ciljeva dolaze zločinom.

”...Pa vjeruju da bi nastavkom ubijanja najuglednijih ljudi, poput strijeljanja Pavla Bulatovića u Beogradu i Duška Jovanovića u Podgorici, prisilili narodnu većinu da ustukne pred njihovim terorom i da mirno i bez otpora prihvati da zlo pobijedi dobro,” navodi DF.

Ta opoziciona koalicija poručuje da im “ kukavički čin daje samo još veći podstrek i motiv za odlučnije okupljanje 21. decembra na velikom crkveno -narodnom saboru u Nikšiću”.

“...Gdje ćemo pokazati naše nacionalno jedinstvo i potpunu spremnost da branimo našu Crkvu, narod i domove. Crna Gora je zemlja naših herojskih predaka, od kojih smo je naslijedili i koju treba da ostavimo našoj djeci, sa istim vrijednostima na kojima je ona tradicionalno stvarana. U njoj nema mjesta za zločince i kriminalce, koji kukavički, iz daljine, pucaju na srpskog vladiku i uglednog preduzetnika,”navodi DF.

Oni su Davidoviću poželeli brz oporavak “kako bi nam se još snažnije pridružio u zajedničkoj borbi za slobodnu Crnu Goru”.

Bonus video: