Darmanović primio u nastupnu posjetu ambasadora Brazila

Barbosa je uvjeren da će tokom njegove diplomatske misije biti intenzivirana saradnja, posebno u oblastima trgovine, odbrane i turizma
456 pregleda 0 komentar(a)
Darmanović sa brazilskim ambasadorom, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Darmanović sa brazilskim ambasadorom, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova

Crna Gora i Brazil imaju dobre odnose, ocijenio je ministar vanjskih poslova, Srđan Darmanović, navodeći da u globalnom svijetu koji postaje sve manji, dvije, iako geografski udaljene države, pronalaze interes za intenziviranje sveukupne saradnje.

Darmanović je primio danas u nastupnu posjetu ambasadora Brazila Eduarda Botelja Barbosu.

On je ocijenio da Crna Gora i Brazil imaju dobre odnose.

Darmanović je, kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, upoznao sagovornika sa pozicijom Crne Gore u odnosu na vanjskopolitičke prioritete, pri čemu je istakao značaj članstva u NATO, kao i ulogu predvodnika u procesu pregovora sa Evropskom unijom (EU).

On je naglasio i snažnu posvećenost Crne Gore regionalnoj saradnji i dobrosusjedskim odnosima.

"Tokom razgovora pozdravljena je ideja o održavanju političkih konsultacija između ministarstava vanjskih poslova Crne Gore i Brazila, što bi stvorilo dobar osnov i za jačanje dijaloga na najvišem nivou", navodi se u saopštenju.

Barbosa je uvjeren da će tokom njegove diplomatske misije biti intenzivirana saradnja, posebno u oblastima trgovine, odbrane i turizma.

On je pohvalio saradnju dvije države na multilateralnom planu koja se ogleda u uzajamnoj podšci kandidaturama u okviru Ujedinjenih nacija.

Sagovornici su, kako se navodi, razmijenili mišljenja i o aktuelnim dešavanjima na unutrašnjem planu, u regionu Zapadnog Balkana, kao i prilikama u EU.

Bonus video: