Kolić: DPS da hitno povuče predlog Zakona o slobodi vjeroispovijesti

"Takođe, poručujem DPS-u da neće uspjeti u namjeri da mene, Dženana Kolića, muslimana iz Bijelog Polja, posvađa sa mojom braćom pravoslavcima i katolicima, zato što su naša bratska sloga, želja za mirom i borba za bolje sjutra naše djece, jače od njihovih svađa, podjela i mržnje"
4365 pregleda 10 komentar(a)
Dženan Kolić, Foto: Demokrate
Dženan Kolić, Foto: Demokrate

Poslanik Demokratske Crne Gore, Dženan Kolić, rekao je da ova partija pozdravalja današnju poruku Pape Franja da “nakon usvajanja preporuka Venecijanske komisije dalju proceduru na donošenju i implementaciji Zakona treba da prati dijalog i što veće moguće saglasje”.

"Važno je istaći i to da u članu 16s Lisabonskog sporazuma, na kojem počiva arhitektura EU, kao temeljna vrijednost Unije zapisano je "vođenje otvorenog, redovnog i transparentnog dijaloga sa vjerskim organizacijama". Kao ljudi koji se zalažu za mir, bratsku slogu, ljubav, multietnički i multikonfesionalni sklad, jasno i nedvosmisleno pozivamo Demokratsku partiju socijalista da hitno povuče predlog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, koji svađa katolike, pravoslavce i muslimane", rekao je Kolić

On je dodao da Zakon mora biti usaglašen sa sve tri tradicionalne konfesije u Crnoj Gori i da samo takav Zakon može biti garant stabilnosti države.

"Takođe, poručujem DPS-u da neće uspjeti u namjeri da mene, Dženana Kolića, muslimana iz Bijelog Polja, posvađa sa mojom braćom pravoslavcima i katolicima, zato što su naša bratska sloga, želja za mirom i borba za bolje sjutra naše djece, jače od njihovih svađa, podjela i mržnje. Mi smo tu da, istim intezitetom i istom posvećenošću, branimo i hramove, i džamije, i katedrale, kako bi sačuvali mir i multikonfesionalni sklad, jer mi ne dijelimo i ne prepoznajemo ljude po vjeri ili naciji. Za nas postoji samo jedna podjela – na časne i čestite građane i na kriminalce, lopove i podstrekače mržnje i razdora. I na kraju, želim da pozovem svoju braću svih vjera i nacija, da se zajedničkim snagama izborimo protiv štetočinskog identitetskog inžinjeringa, koji jednima omogucava da podijele narod na pravoslavce, katolike i muslimane, a drugima da poslanike svrsta u identitetske rovove", zaključio je Kolić.

Bonus video: