Albanska alternativa: Adžović nije dobio dovoljno glasova

"AA će ovaj slučaj procesuirati nadležnim organima i zatražiti detaljnu informaciju na nezakonito postupanje odbornika na čelu sa instaliranim predsjednikom Skupštine Tuzi"
67 pregleda 2 komentar(a)
SO Tuzi, Foto: Boris Pejović
SO Tuzi, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.03.2018. 18:06h

Kandidat za predsjednika Opštine Tuzi, Abedin Adžović, nije dobio dovoljno glasova da bude izabran na funkciju predsjednika opstine Tuzi, navode iz Albanske alternative.

Oni dodaju da je za Adžovića bilo 16 glasova, a protiv dva.

"Sve što su naknadno uradili, nakon ovog glasanja, nije legitimno i u suprotnosti je sa zakonom o lokalnoj samoupravi i Statutom Opštine Tuzi. Skupština Tuzi nije izabrala predsjednika danas. Nije Zakonom dozvoljeno, da se glasanje ponovi, kao što je današnji slučaj.Glasačka kutija je otvorena, nakon čega je rezultat jasan, Adžović nije dobio glasove koji su potrebni za preuzimanje funkcije predsjednika. Isti kandidat koji nije dobio većinu, nema zakonsko pravo da se ponovo kandidaju u određenom vremenskom roku", piše u saopštenju Albanske alternative.

Oni očekuju reakciju drzavnih organa" kako bi zaštitili zakon i statut opštine od neodgovornih pojedinaca".

"AA će ovaj slučaj procesuirati nadležnim organima i zatražiti detaljnu informaciju na nezakonito postupanje odbornika na čelu sa instaliranim predsjednikom Skupštine Tuzi", zaključuje se.

Bonus video: