Pavićević: Na potezu je DPS

“Pozivam članove DPS da sagledaju realnost i da prestanu da rade na očuvanju režima sredstvima koja su protivna i njihovim interesima i zbog kojih će se stidjeti pred nadolazećim generacijama”, zaključio je Pavićević
1255 pregleda 9 komentar(a)
Pavićević, Foto: Crnogorska, Crnogorska, Crnogorska
Pavićević, Foto: Crnogorska, Crnogorska, Crnogorska

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević saopštio je jutros da je oko pitanja izborne reforme na potezu DPS.

“DPS je na potezu. Da li će se u Crnoj Gori nastaviti sa produbljivanjem podjela, danas zavisi isključivo od DPS-a. Sve što su zvaničnici DPS-a radili i izjavljivali u prethodnim danima, govori da DPS radi protiv građana Crne Gore i protiv crnogorske države. DPS je blokirao rad privrememog skupštinskog odbora, potom je izjavama svojih zvaničnika nastavio da podgrijava tenzije u društvu. Tako se ne ponaša ozbiljna politička struktura koja je na vlasti u jednoj evropskoj državi”, izjavio je Pavićević.

Pavićević je dodao da ga ne iznenađuje toliko ponašanje DPS-a koliko djelovanje pojedinih opozicionih poslanika koji svojim izjavama nanose direktnu štetu opoziciji i svim vjerskim zajednicama u Crnoj Gori.

“Očigledno je da poslanik Damjanović po pravilu u tenzičnim momentima snažnije navija za DPS. Gospodin Damjanović u takvoj situaciji upire prstom u opoziciju i opoziciju proglašava borcem za lažnu reformu iako je svima jasno da efikasan rad privremenog skupštinskog odbora i njegovi dobri rezultati jesu ključ za razvlašćivanje DPS-a. Zato je DPS i odlučio da pokuša da potpuno blokira funkcionisanje ovog tijela. Jasno je da bi ono što sada radi poslanik Damjanović sa zadovoljstvom radili poslanici DPS-a”, poručio je Pavićević.

“Pozivam članove DPS da sagledaju realnost i da prestanu da rade na očuvanju režima sredstvima koja su protivna i njihovim interesima i zbog kojih će se stidjeti pred nadolazećim generacijama”, zaključio je Pavićević.

Bonus video: