Adžović ponovo predsjednik Opštine Tuzi

Adžović je dobio podršku odbornika vladajuće DPS-DUA-BS-SD koalicije, dok predstavnici opozicionih partija Albanske alternative, Demokratskog saveza i Demokrata nijesu prisustvovali glasanju
150 pregleda 1 komentar(a)
Abedin Adžović, Foto: Boris Pejović
Abedin Adžović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.03.2018. 16:00h

Dosadašnji predsjednik Opštine Tuzi Abedin Adžović je na sjednici Skupštine Opštine Tuzi ponovo izabran na tu funkciju.

Adžović je dobio podršku odbornika vladajuće DPS-DUA-BS-SD koalicije, dok predstavnici opozicionih partija Albanske alternative, Demokratskog saveza i Demokrata nijesu prisustvovali glasanju.

Odbornik Demokrata Štjefan Camaj je kazao da neće glasati za Adžovića, iako bi možda kao čovjek bio dobar za tu funkciju, jer dolazi iz partije koja "volju naroda kupuje parama i pritiscima". On je kazao da ne mogu prihvatiti predlog "od onih koji su dva mjeseca bili u konfliktu ko će ovdje biti predsjednik".

Nikola Gegaj (DPS) je odgovorio da su imali dosta kandidata za tu poziciju, ali da prvi put čuje da je bilo konflikta oko odabira kandidata.

Odbornici su usvojili i predlog Odluke o privremenom finansiranju opštine od januara do marta 2018. godine. Njime je predviđeno da se do donošenja odluke o budžetu Opštine vrši privremeno finansiranje za koje se odobravaju sredstva do iznosa koji odgovara jednoj dvanaestini ostvarenih rashoda u prethodnoj fiskalnoj godini.

Nacrt odluke o finansijskom planu Opštine u sklopu Glavnog grada Tuzi za 2018. godinu nije stavljen u propisanu proceduru u predviđenim rokovima, jer je u toku bila izborna kampanja za izbor odbornika u Skupštini.

Zato je, radi obezbjeđenja redovnog finansiranja novoformirane opštine, predsjednik donio odluku o privremenom finansiranju.

Na Skupštini je donijeta odluka o obrazovanju radnih dijela. Riječ je o odboru za statut i propise, za izbor i imenovanje, za finansije, privredu i razvoj, za planiranje i uređenje prostora, komunalno-stambenu djelatnost, saobraćaj i zaštitu životne sredine i odbor za društvene djelatnosti, međuopštinsku i međunarodnu saradnju. Odlukom je predviđeno i obrazovanje Savjeta za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova i savjet za pitanja lica sa invaliditetom i prevenciju narkomanije.

Odbornici su juče usvojili i predlog Odluke o pečatima, kojim se uređuje izrada, upotreba, čuvanje i uništavanje pečata opštine u okviru Glavnog grada -Tuzi i druga pitanja koja se odnose na njegovu upotrebu.

Bonus video: