Lekić: Đukanović tragikomično predstavljen kao ratni drug

Lider Demosa o jučerašnjoj akademiji povodom 75 godina od oslobođenja Crne Gore od fašizma, a na kojoj je govorio predsjednik države i DPS-a
6402 pregleda 17 komentar(a)
Lekić, Foto: Boris Pejović
Lekić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.12.2019. 12:47h

Predsjednik Demosa, Miodrag Lekić, kazao je da je jučerašnja akademija povodom 75 godina od oslobođenja Crne Gore od fašizma, a na kojoj je govorio predsjednik države i DPS-a, Milo Đukanović, degutantna manipulatorska predstava.

"Tačno po agendi najnovije operacije zaustavljanja demokratskog izlaska iz duboke političke, institucionalne i moralne krize zemlje - partijski predsjednik države je organizovao novu predstavu gdje se pojavio u antifašističkom izdanju. Prelazeći u kratkom vremenu od korupcionaških afera "Koverta", "Kartica" preko crkvenih pitanja Đukanović je ovoga puta u antifašističkom ruhu, okupio i Savez boraca koji je iz različitih motiva pristao da posluži planiranom dekoru. Isto onako kako je Đukanović ranije okupljao organizaciju pod istim imenom dok je bio u jednom drugom nacionalno-ideološko-crkvenom stanju", kazao je Lekić.

U najnovijoj saradnji, dodaje, nije izostalo huškačko stigmatizovanje novih unutrašnjih neprijatelja.

"Ova degutantna manipulatorska predstava, između ostalog i poltronstva, u kojoj predsjednik države ogrezle u korupciji, kapitalista koji ne plaća porez, tragikomično predstavljen kao ratni drug, zamalo usamljeni borac u ratnom klancu, je dopunski razlog da građansko-demokratske snage u zemlji pojačaju djelovanje, primarno ka dva cilja. Prvo. Hitna dekriminlazacija crnogorskog društva istinskim konstituisanjem pravne države. Drugo. Pokretanje snažne, ozbiljne inicijative, koja bi vodila širokom konsenzusu o temeljnim vrijednostima crnogorskog društva", zaključio je Lekić.

Bonus video: