Pavićević član Upravnog odbora Fondacije dr Zoran Đinđić

“Danas sam u Beogradu izabran za člana Upravnog odbora Fondacije dr Zoran Đinđić. Namjera mi je da dio svog vremena posvetim promovisanju filozofskog i političkog djela i ličnosti Zorana Đinđića, koji je u regionu prepoznat kao reformator i zagovornik modernizacije”, poručio je lider Crnogorske na svom fejsbuk profilu
2365 pregleda 2 komentar(a)
Pavićević i Ružica Pavlović Đinđić, Foto: Crnogorska
Pavićević i Ružica Pavlović Đinđić, Foto: Crnogorska

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević izabran je u Beogradu za člana Upravnog odbora Fondacije dr Zoran Đinđić kojom od osnivanja upravlja Ružica Pavlović Đinđić, supruga tragično preminulog predsjednika Vlade Srbije.

Kako je saopšteno iz Crnogorske u poslednjih deset godina Pavićević je sa Fondacijom dr Zoran Đinđić sarađivao na osmišljavanju i realizaciji nekoliko važnih akademskih projekata.

"Izdvajaju se projekti saradnje Univerziteta u Konstancu na kojem je dr Zoran Đinđić doktorirao i Univerziteta u Beogradu kroz program mobilnosti studenata ova dva univerziteta kao i dugogodišnja saradnja Fondacije sa Fakultetom političkih nauka Univerziteta u Beogradu kroz regionalnu školu političke filozofije koja svake godine okupi uspješne studente iz država regiona".

Na svom Fejsbuk nalogu Pavićević je objavio:

“Danas sam u Beogradu izabran za člana Upravnog odbora Fondacije dr Zoran Đinđić. Namjera mi je da dio svog vremena posvetim promovisanju filozofskog i političkog djela i ličnosti Zorana Đinđića, koji je u regionu prepoznat kao reformator i zagovornik modernizacije”.

Nakon smrti Đinđića, u decembru 2003. osnovana je Fondacija dr Zoran Đinđić sa ciljem očuvanja njegovog lika i djela. U osnivanju Fondacije učestvovali su njegovi najbliži saradnici i prijatelji. Osim Pavićevića, članovi Upravnog odbora Fondacije dr Zoran Đinđić su Novica Antić i Miloš Vlahović.

Bonus video: