Marković danas u parlamentu

Poslanik Socijaldemokratske partije Raško Konjević pitaće da li je Budžetom za iduću godinu predviđena implementacija rješenja iz Predloga zakona o penzijsko invalidskom osiguranju koji je usvojio Socijalni savjet
2182 pregleda 0 komentar(a)
Sa prethodnog premijerskog sata, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Sa prethodnog premijerskog sata, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Ažurirano: 18.12.2019. 10:55h

Crnogorski premijer Duško Marković odgovaraće danas u parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.

Predstavnik Demokratskog fronta Nebojša Medojević pitaće da li je Vlada spremna da sprovede međunarodne obaveze Crne Gore koje proističu iz Rezolucije Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope o osudi zločina totalitarnih komunističkih režima i Rezolucije kojom je Evropski parlament odao priznanje žrtvama takvih režima Evrope.

Poslanika Demokratske partije socijalista Filipa Vukovića interesuje stanje u crnogorskoj energetici i da li rezultati garantuju da će ovaj sektor u budućnosti biti jedan od pokretača još snažnijeg rasta ekonomije.

Poslanik Socijaldemokratske partije Raško Konjević pitaće da li je Budžetom za iduću godinu predviđena implementacija rješenja iz Predloga zakona o penzijsko invalidskom osiguranju koji je usvojio Socijalni savjet.

Predstavnik Socijaldemokrata Boris Mugoša pitaće koje mjere Vlada preduzima radi razvoja crnogorskog sela, s obzirom da značajan broj djece i omladine iz seoskih područja odlućuju da život nastave u gradu.

Predstavnica Posebnog kluba poslanika Željka Savković pitaće premijera zašto je, kako navodi, neustavno oduzeo stečeno pravo majkama korisnicama naknada sa troje ili više djece.

Srđan Milića, predstavnika kluba SNP-Demos, interesuje da li je Vlada Crne Gore od 2010. do 2019. godine razmatrala Izvještaj o upravljanju državnom imovinom.

Predstavnika kljuba manjsinskih partija Genci Nimanbegua interesuje rješavanje vodosnabdijevanja područja Krajine u Opptini Bar, rekonstrukcija puta Vladimir - Ostros i izgradnja graničnog prelaza Skje (Ckia), Crna Gora - Zogaj.

Bonus video: