Joković: DPS i njegovi partneri čine sve da podgriju tenzije i nesuglasice

"Dok međunarodna javnost, građani, unutrašnje snage koje žele dobro Crnoj Gori, pa i Vatikan, pozivaju da se ovo pitanje riješi u pravcu ostvarivanja maksimalne koristi za sve vjerske zajednice, vlast je uporna u dokazivanju samo njima znane činjenice da Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori do 1918. godine nije postojala", rekao je Joković
1021 pregleda 0 komentar(a)
Joković, Foto: Filip Roganović, Filip Roganović, Filip Roganović, Filip Roganović, Filip Roganović, Filip Roganović
Joković, Foto: Filip Roganović, Filip Roganović, Filip Roganović, Filip Roganović, Filip Roganović, Filip Roganović

Socijalistička narodna partija (SNP) Crne Gore pozdravlja juče objavljen stav Evropske unije u kojem se kaže da Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti treba urediti na inkluzivan način koji sve okuplja zainteresovane strane, saopštio je danas predsjednik te partije Vladimir Joković.

Joković je dodao da iako Vlada Crne Gore tvrdi da je postupila upravo na taj način, ističe da to nije slučaj i da upozorenja, sugestije i molbe koje Mitropolija crnogorsko-primorska već mjesecima upućuje nailaze na zid ćutanja izvršne vlasti.

"Naprotiv, DPS i njegovi partneri čine sve da podgriju tenzije i nesuglasice i da i ovako sukobljen narod podijele i po pitanju koje bi trebalo sve da nas okuplja. Dok međunarodna javnost, građani, unutrašnje snage koje žele dobro Crnoj Gori, pa i Vatikan, pozivaju da se ovo pitanje riješi u pravcu ostvarivanja maksimalne koristi za sve vjerske zajednice, vlast je uporna u dokazivanju samo njima znane činjenice da Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori do 1918. godine nije postojala", rekao je Joković.

On je kazao da je Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve čuvar duhovnog bića i temelja istinske Crne Gore.

"To je bila, to će i ostati, uprkos svim nečasnim namjerama i postupcima vlasti. SNP još jednom poziva vlast da odustane od nasilnog usvajanja pomenutog Predloga zakona, a građane Crne Gore da joj sjutrašnjim masovnim okupljanjem u Nikšiću pošalju poruku da na svoje svetinje ne damo", zaključio je Joković.

Bonus video: