Pavićević: DPS udara na Ustav, državu i sve vjere i nacije

Predsjednik Crnogorske navodi da je na saboru u Nikšiću "uočio mnoge ljude iz DPS koje upravo ta partija naziva neprijateljima države"
4266 pregleda 56 komentar(a)
Pavićević, Foto: Crnogorska
Pavićević, Foto: Crnogorska

Crnogorska neće igrati kako svira Demokratska partija socijalista, poručio je predsjednik Crnogorske, Vladimir Pavićević, istakavši da je ta partija bila i da će biti zaštitnik crnogorskog građanina, ma koje vjere i nacije bio.

"Uostalom, ja sam lansirao ideju o ustavnom patriotizmu za Crnu Goru, a vjerskim zakonikom DPS-a upravo ta partija danas udara i na crnogorski Ustav i na crnogorskog građanina i na državu Crnu Goru i na sve vjere i na sve nacije”, kazao je Pavićević.

On je rekao da je na saboru u Nikšiću bio sa građanima Crne Gore i "uočio mnoge ljude iz DPS koje upravo ta partija naziva neprijateljima države."

“U Nikšiću su se okupili naša braća, komšije, kumovi i prijatelji, crnogorski građani. Moje mjesto je bilo tamo jer je mjesto svakog čestitog građanina tamo gdje je ugroženo pravo drugog građanina. Ako danas neko u Crnoj Gori pokušava da dirne u bilo koja prava jednog čovjeka, u ovom slučaju vjerska pitanja, i da to još koristi za svoje političke poene, svi mi ma koje nacije, vjere ili svjetonazora bili moramo stati u odbranu načela vladavine prava, građanskih prava, slobode i pravde”, rekao je Pavićević.

Lider Crnogorske je poručio da su u njegovom dosadašnjem političkom djelovanju konstante bile poštenje, odgovornost i pravdoljubivost.

“Svojim političkim djelovanjem DPS pokazuje da je izgubio kompas i da je krenuo putem koji vodi u potpunu destrukciju. Baš onakvu kakvu smo imali prilikom deportacije muslimana ili prilikom prebijanja i hapšenja Albanaca u akciji ‘Orlov let’. Tome moramo stati na put. Zato sam bio tamo gdje su se mnogi plašili doći, sa svojim prijateljima i sa građanima Crne Gore”, zaključio je Pavićević

Bonus video: