Mojkovac: URA i Demokrate traže radijske prenose sjednica Skupštine

Oni smatraju da su ukidanjem radijskog prenosa sjednica mojkovačke skupštine građani ustali uskraćeni za stavove i mišljenja svojih predstavnika o važnim pitanjima za grad
61 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Ašanin, Foto: Luka Zeković
Ivan Ašanin, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.03.2018. 07:55h

Odbornici Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA u novom sazivu mojkovačkog parlamenta uputili su juče zahtjev predsjedniku Skupštine i predsjedniku Opštine Mojkovac sa zahtjevom za obezbjeđivanje radijskog prenosa svake naredne sjednice Skupštine u tom gradu.

Oni smatraju da su ukidanjem radijskog prenosa sjednica mojkovačke skupštine građani ustali uskraćeni za stavove i mišljenja svojih predstavnika o važnim pitanjima za grad.

„Podsjećamo na obećanje predsjednika SO da će se prenositi prošla sjednica koja je bila izborna i da će se sve uraditi da prenos bude obezbijeđen. Do toga nije došlo jer je cilj vladajuće većine da izbjegne javnost rada kako bi se prikrilo neznanje i nemoć odbornika DPS-a koji su puki mehanički dizači ruke samo kada se glasa“, tvrde u ove dvije partije.

Oni su podsjetili i da je ovo pitanje u javnosti nedavno pokrenuo odbornik Građanskog pokreta URA, Ivan Ašanin koji je pozvao nadležne da obezbijede radijski prenos sjednica ali da do danas nijesu naišli na razumijevanje sa druge strane po ovom pitanju.

Dodaju da je izuzetno važno da se obezbijedi prenos skupštinskih zasijedanja kako bi rad lokalnog parlamenta bio transparentan i kako bi građani čuli ko i na kakav način zastupa njihove interese.

„Ukoliko ne obezbijedite prenos sjednica lokalnog parlamenta, Demokrate i URA neće biti nijemi posmatrači i saučesnici u obesmišljavanju njegovog rada“, zaključili su iz mojkovačkog pokreta URA i Demokratske Crne Gore.

Bonus video: