DF: Milačiću, nismo zaboravili tvoje raznorazne epizode

"Nismo zaboravili kako je dotični gospodin nazivao Miraša Dedeića ''poglavarem" a njegovu pratnju "sveštenstvom" kako je tada govorio "Crnogorske pravoslavne crkve""
5880 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija
Ilustracija

Opozicija se već danima ne napada međusobno u cilju da ne pokvari odbranu naše Crkve, dok predsjednik jedne vanparlamentarne stranke, nema problem da ovako značajno pitanje pokuša da iskoristi da ubere koji politički poen, navodi se u reagovanju Demokratskog fronta.

Iz tog političkog saveza su reagovali na tvrdnje predsjednika Prave Crne Gore Marka Milačića, koji je između ostalog kazao, da je lider DF-a je Andrija Mandić, "netačno" danas u Skupštini interpretirao stav mitropolita Amfilohija, kada je kazao da se poslanici vlasti "zahvale mitropolitu Amfilohiju za ovo što smo mi danas ovakvi, inače bi danas i u četvrtak ovdje bilo na desetine hiljada ljudi, ispred Parlamenta, kao što ih je bilo u Nikšiću".

"Izgleda da predsjednik jedne vanparlamentarne stranke, koja je ispod cenzusa, nema problem da ovako značajno pitanje pokuša da iskoristi da ubere koji politički poen i nanese štetu najjačem opozicionom savezu u Crnoj Gori u momentima kada su sve naše snage i misli usredsređene na sramni Zakon koji se protiv SPC želi donijeti", navodi se u reagovanju koje potpisuje portparol Nove srpske demokratije i funkcioner DF-a Marko Kovačević.

Dodaju da "takvo djelovanje samo potvrđuje onu narodnu da vuk dlaku mijenja ali ćud ne".

"Nismo zaboravili kako je dotični gospodin nazivao Miraša Dedeića ''poglavarem" a njegovu pratnju "sveštenstvom" kako je tada govorio "Crnogorske pravoslavne crkve", kako je tražio da na anti Nato protestima ne budu vladike, sveštenici i trobojke o čemu imamo i sačuvano pismo, da su njegovi aktivisti falsifikovali potpise podrške naših funkcionera za njegovu kandidaturu na predsjedničkim izborima... Ima još mnogo raznoraznih epizoda ove vanparlamentarne rijaliti zvijezde, koju u ovom bezumnom napadu podržavaju i bivši kadrovi Novaka Kilibarde sa sjevera zemlje", saopštio je Kovačević.

Navodi da je ovo jedino saopštenje kojim će odgovoriti na "bezumni napad".

"Jer bez obzira da li su nam se sviđali nečiji načini borbe, nismo u ovom periodu kritikovali bilo koga ko je uložio bilo kakav napor, pa i najmanji, u odbranu pravoslavlja. Samo želimo da napomenemo da smo spremni na svaku žrtvu u odbrani Crkve i ponovo pozivamo naše arhijereje da razmisle još jednom o načinima na koje možemo izvršiti pritisak na režim da ne donesu ovaj zakon. Mi smo spremni da podržimo svaki njihov predlog ili da oni podrže naš i da damo sve što možemo da do izglasavanja ovog sramnog zakona ne dođe u Skupštini Crne Gore", zaključuje se u reagovanju Kovačevića.

Bonus video: