NAJAVIO PRAVNU BORBU

Milačić: Čekamo jutro ispred Skupštine

"Pozivamo vas na civilizovani i dostojanstveni skup, da im pokažemo da narod neće prihvatiti ničiju bezumnu samovolju, pravnu hajdučiju i igranje sa Pravoslavljem"
6970 pregleda 23 komentar(a)
Marko Milačić, Foto: Prava Crna Gora, Prava Crna Gora
Marko Milačić, Foto: Prava Crna Gora, Prava Crna Gora
Ažurirano: 25.12.2019. 16:53h

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić pozvao je građane, bez obzira na boje opozicionih partija, na okupljanje ispred Skupštine Crne Gore, u četvrtak u 7 sati.

U Skupštini Crne Gore poslanici će sjutra početi raspravu o Predlogu zakona o slobodi vjeroispovijesti.

"Pozivamo vas na civilizovani i dostojanstveni skup, da im pokažemo da narod neće prihvatiti ničiju bezumnu samovolju, pravnu hajdučiju i igranje sa Pravoslavljem kao najsvetijim dijelom i temeljom crnogorskog društva. Prava Crna Gora će večeras od 20 časova biti neprekidno ispred Skupštine Crne Gore, gdje će sa svojim članstvom, ali i ostalim građanima koji će se priključiti dočekati dan najavljene sramne odluke, bićemo tu da nas vide, da znaju da ih gledamo, da ih bude sramota kada budu prolazili i ulazili u zakonodavni dom da bi još jednom porušili Ustav ove zemlje", navodi se u saopštenju Milačića.

Poručio je da će Prava Crna Gora voditi "ozbiljnu pravnu borbu, jer se upis vlasništva na bilo čijoj nepokretnosti ne može vršiti bez vođenja sudskog postupka i donošenja sudske odluke".

"Dakle nijedna odredba zakona ne može Pravoslavnoj crkvi sama za sebe uzeti bilo šta, posebno ne neustavna odredba. Prava Crna Gora će biti inicijator ustavne pravne borbe, da im pokažemo da su loše učili i naučili Ustav ove države. Pozivamo vas na miran, dostojanstvevn skup bez bilo kakvog necivilizovanog istupa ili provokacija na koje, u ime crkve koju branimo, nećemo odgovrati", navodi se u saopštenju Milačića.

Preporučujemo za Vas