Privedeni svi poslanici DF-a

"Mi smo rekli da smo spremni da poginemo za našu crkvu, to večeras demonstriramo", rekao je Andrija Mandić
157799 pregleda 113 komentar(a)
Sinoć u Skupštini nakon incidenta, Foto: Savo Prelević
Sinoć u Skupštini nakon incidenta, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.12.2019. 16:12h

U Skupštini Crne Gore večeras je došlo do velikog incidenta, nakon odbijanja amandmana Mitropolije crnogorsko-primorske na predloženi Zakon o slobodi vjeroispovijesti, koje je u skupštinsku proceduru stavio Demokratski front.

Nakon incidenta su uhapšene 22 osobe - 18 poslanika DF-a i još četiri osobe.

skup
Detalj iz Skupštine(Foto: Savo Prelević)

Savjet za građansku kontrolu rada policije je obaviješten da su u CB Podgorica privedeni poslanici: Andrija Mandić, Mihailo Čađenović, Milan Knežević, Slaven Radunović, Milutin Đukanović, Branko Radulović, Nebojša Medojević, Strahinja Bulajić, Budimir Aleksić, Marina Jočić, Branka Bošnjak, Milun Zogović, Predrag Bulatović, Ljiljana Đurašković, Aleksandra Vujičić, Veljko Vasiljević i Jovan Vučurović. Među privedenima su i: Zoran Bulatović, Koča Đurišić, Dejan Gojković i Dušan Knežević.

"U CB Podgorica će doći tužioci da pogledaju snimke iz Skupštine i daju naloge i ocjene radnje", kazali su iz Savjeta.

Poslanik DF-a Slaven Radunović je u video snimku iz marice objavljenom na Fejsbuku kazao da su privedeni svi poslanici DF-a i da ih policija u dvije marice sprovodi u podgorički Centar bezbjednosti.

Poslanik DF-a Andrija Mandić kazao je nakon incidenta da nema održavanja sjednice dok se obezbjeđenje ne obračuna sa poslanicima DF-a.

"Mi smo spremni da se bijemo sa vama, svemu smo naredni, ovo je naš dom, mi smo poslanici, ovo nije vaš dom. Sjednica se neće nastaviti dok se obezbješenje ne obračuna sa DF," rekao je Mandić u sali Skupštine.

"Mi smo rekli da smo spremni da poginemo za našu crkvu, to večeras demonstriramo", rekao je on.

Prema nezvaničnim informacijama Vijesti, flašom u glavu je gađan poslanik SDP-a Ranko Krivokapić (SDP), dok je Milun Zogović gađao predsjednika parlamenta Ivana Brajovića. Petardu ili najvjerovatnije suzavac u salu je bacio šef kluba DF-a Milutin Đukanović.

Prethodno je usvojen Predlog zakona o slobodi vjeroispovjesti u načelu.

Galerija

Bonus video: