Demokrate: Vlast koja silom usvaja zakone ne da nije demokratska, nego je otuđena od naroda

"Posle svega što se juče po Crnoj Gori dešavalo onaj ko želi mir i slogu u Crnoj Gori trebao je povući ovaj prije svega neustavni zakon"
3775 pregleda 12 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Demokrate
Ilustracija, Foto: Demokrate

Klub odbornika Demokrata Glavnog grada saopštio je da neće prisustvovati današnjoj sjednici skupštine Glavnog grada.

"Za danas je zakazan nastavak sjednice Skupštine Glavnog grada. Iako u potpunosti spremni da o važnim tačkama koje su na dnevnom redu raspravljamo prije svega vodeći računa o brojnim problemima građana Podgorice u ovakvoj ukupnoj društvenoj situaciji ne možemo prisustvovati današnjoj sjednici", navodi se u saopštenju.

Dodaju da je Podgorica juče bila pod policijskom opsadom.

"Vlast koja silom usvaja zakone ne da nije demokratska nego je što je još gore otuđena od naroda. Aktuelna vlast je odavno takva i na to smo bezbroj puta ukazivali. I u ovoj situaciji kada vlast zakonom želi da dijeli i svađa pozivali smo da razum nadvlada želju poslednjeg evropskog diktatora da nas ponovo posvađa i podijeli. Posle svega što se juče po Crnoj Gori dešavalo onaj ko želi mir i slogu u Crnoj Gori trebao je povući ovaj prije svega neustavni zakon. Sramno je istrajavati po svaku cijenu pa čak i pod okriljem noći usvajati ovakve zakone kao što su to uradili poslanici vladajuće većine, samo da bi se zadovoljila potreba jednog diktatora da svoju vlast čuva izazivanjem razdora i mržnje", zaključeno je.

Bonus video: