Lekić: Partijski predsjednik države uspio u proizvodnji haosa

"Đukanović je najavio novo političko tržište kao centralno mjesto evroatlantske Crne Gore u izbornoj 2020. godini"
6533 pregleda 9 komentar(a)
Lekić, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Lekić, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Ažurirano: 27.12.2019. 13:53h

Predsjednik Demosa Miodrag Lekić rekao je da ne bi bilo dobro da suština i način izglasavanja Zakona o slobodi vjerospovijesti ostane u sjenci incidenta koji je za osudu, iako planski izazivan od strane vlasti.

Skupština Crne Gore sinoć je usvojila Zakon o slobodi vjeroispovijesti. Usvajanju zakona prethodili su incidenti u Skupštini nakon odbijanja amandmana Mitropolije crnogorsko-primorske na predloženi Zakon o slobodi vjeroispovijesti, koje je u skupštinsku proceduru stavio Demokratski front. Nakon incidenta su uhapšene 22 osobe - 18 poslanika DF-a i još četiri osobe. Poslije uzimanja izjave Milun Zogović, Andrija Mandić i Milan Knežević zadržani su u policiji, dok su ostali poslanici pušteni

"Naime, juče u uslovima okupacije Podgorice i blokiranih puteva širom Crne Gore glasanjem Skupštini u 2 sata poslije ponoći pobijedilo sveštenstvo. Zapravo, sekularno sveštenstvo iz DPS-a sa partnerima iz trgovačkog koalicionog društva. Iskazali su vjernost Pontifex Maximus, to jest Milu Đukanoviću. Njegov plan je na prvi pogled uspio. Ne toliko sa zakonom eksplozivnog punjenja koji je ostao haotičan u spornim članovima" , rekao je Lekić.

Dodao je da je partijski predsjednik države uspio u proizvodnji haosa.

"Sa jasnom političkom funkcijom. Staviti u drugi plan korupcionaške afere samog DPS-a i Đukanovića u “Koverti” i drugim aferama, stambenu korupciju, izostanak ekonomskih i pravosudnih reformi, zaustavljanje evropskih integracija i definitivno neusvajanje izbornih zakona. Naime, Đukanović je, sada u najnovijem nacionalnom i crkvenom stanju, ponovo podijelio i provocirao crnogorske građane, ovoga puta uz reakcije i nemire duž cijele Crne Gore. Konačno, Đukanović je najavio novo političko tržište kao centralno mjesto evroatlantske Crne Gore u izbornoj 2020. godini. A to je tržište ljudskih duša i zemaljskih dana crkvene imovine. Smatram da na sve ove manipulacije treba odgovoriti širokim, osmišljenim građanskim buntom za istinsku demokratizaciju Crne Gore. Demos ostaje aktivni promoter i dio tog građanskog bunta", zaključio je Lekić.

Bonus video: