Skupština nastavila rad: Nema DF-a i posebnog kluba poslanika

Na dnevnom redu je Predlog zakona o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola
5931 pregleda 8 komentar(a)
Sa današnje sjednice, Foto: Screenshot
Sa današnje sjednice, Foto: Screenshot

Skupština je danas nastavila zasjedanje, a na dnevnom redu je Predlog zakona o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola.

Posebni klub poslanika ne prisustvuje sjednici o čemu su obavijestili predsjednika Skupštine na kolegijumu prije početka rasprave, kao ni DF, nakon sinoćnjeg incidenta. Predsjednik Poslaničkog kluba DF-a Milutin Đukanović bio je pozvan na sjednicu kolegijuma ali nije došao.

Ovim zakonom, kako je navedeno u obrazloženju, uređuje se pravo na slobodan izbor, upotrebu i javno isticanje nacionalnih simbola, pripadnika manjinskih naroda u Crnoj Gori.

Ministar za ljudska prava Mehmed Zenka ocijenio je da je zakon još jedna velika poruka za nacionalne manjine da je Crna Gora građanska država koja kultiviše sve posebne vrijednosti koje unutar sebe ima.

"Jedna Crna Gora koja je jedna kuća za sve nas zajedno sa istim pravima. Pozivam vas da usvajanjem ovog zakona uspostavimo jednu veliku vrijednost i opravdamo sve pozitivno što smo do sada zajednički postigli", kazao je Zenka.

Bonus video: