Demokrate napustile sjednicu u Golubovcima

U Demokratskoj Crnoj Gori ocjenjuju da "DPS udara na biće, tkivo i osjećanja svih dobromislećih ljudi"
3619 pregleda 3 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora

Odbornici Demokrata u Skupštini opštine u okviru Glavnog grada Golubovci napustili su današnje zasijedanje.

"Pored potpune spremnosti da razgovaramo o bitnim tačkama dnevnog reda, koju smo pokazali prisustvom javnoj raspravi i zasijedanjima radnih tijela Skupštine, zbog aktuelnog društvenog momenta i sinoćnih dešavanja u Zeti, nakon proceduralnog reagovanja predsjednika Kluba odbornika Demokrata i odbijanja većine da se sjednica prekine, dostojanstveno smo napustili plenarno zasijedanje", saopšteno je iz Kluba odbornika Demokrata.

Smatraju da je poslijeponoćno izglasavanje "neustavnog Zakona o slobodi vjeroispovijesti" samo pojačalo tenzije u narodu, "kada DPS udara na biće, tkivo i osjećanja svih dobromislećih ljudi", te da su zato pozvali na prekid zasijedanja.

"Uz to, sinoć je više od 70 pripadnika policije, opremljenih za razbijanje okupljenih građana, bez realne potrebe hapsilo mladiće i porodične ljude u blizini Aerodroma Golubovci. Sve ovo se odvijalo na par stotina metara od kuće predsjednika SO Golubovci, koji je znajući za taj događaj bez ikakve emocije naložio nastavak sjednice, te je na taj način jasno pokazao da ih dešavanja u Zeti ni najmanje ne interesuju, legitimišući sve one nemile scene od sinoć. Odbornici Demokrata su na današnjem zasjedanju iskazali revolt zbog ovakve situacije, tako da je sasvim očigledno ko je na strani naroda, a ko na strani represivnog aparata", saopšteno je iz Kluba odbornika Demokrata u Golubovcima.

Bonus video: