LP: Ako izostane reakcija MVP na dešavanja u Beogradu diplomatija gubi smisao

"Crna Gora i njena zastava odoljele su mnogim silama kroz vjekove, a crnogorska zastava ostala da se vijori slobodno, dok su svi oni pali u zaborav"
5796 pregleda 26 komentar(a)
Ilustracija
Ilustracija

Liberalna partija pozvala je Ministarstvo vanjskih poslova da hitno reaguje povodom "agresivnih" napada na crnogorsku ambasadu u Beogradu, kao i na pokušaje spaljivanja zastave na istoj.

Kako se ističe u saopštenju Liberealne partije sve se desilo bez reakcije zvaničnih organa Srbije.

"Uz poruke mržnje koje su se čule i pozive na sukobe i nestanak Crne Gore, sami napad na teritoriju Crne Gore, što ambasada po svim međunarodnim standardima jeste, bio bi dovoljan razlog da se uputi najoštrija nota i upozorenje Beogradu i njihovom ambasadoru u Podgorici. Ako to izostane, crnogorska diplomatija gubi svaki svoj smisao".

U saopštenju se navodi i da su "Crna Gora i njena zastava odoljele mnogim silama kroz vjekove, a crnogorska zastava ostala da se vijori slobodno, dok su svi oni pali u zaborav".

"Pa će tako ostati i nakon ovog napada i pokušaja spaljivanja u Beogradu, dok je njihovo mjesto na otpadu istorije već obezbijeđeno. Treba se sjetiti sa kakvim su elanom, od istih onih koji danas podržavaju takvu ostrašćenost i mržnju, nedavno proganjane i linčovane crnogorske diplomate zbog privatnih komentara na društvenim mrežama i ambasadori koji nijesu ćutali na takvu hajku. Pisanje na internetu proglašeno je zločinom mržnje i nasiljem, dok se fizički napad na ambasadu, pokušaj spljivanja zastave i zgrade kao i poziv radikalne desnice na rušenje susjedne države pokušava opravdati. Mora biti svakome jasno da takve manipulacije više nikada neće proći, te godine su odavno za nama a Crna Gora nije ničija metla niti poligon za šovinističke igrarije", zaključuje se u saopštenmju LP.

Bonus video: