Ne podstičimo razlike među nama

Predsjednici Vlade, Skupštine i države čestitali građanima novogodišnje praznike
10192 pregleda 98 komentar(a)
Građani će osjetiti rezultate ekonomskog rasta: Marković, Foto: Filip Roganović
Građani će osjetiti rezultate ekonomskog rasta: Marković, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 31.12.2019. 08:08h

Želim da sa optimizmom uđemo u novu godinu, da ne podstičemo i ne ističemo razlike među nama, već da pronalazimo tačke koje nas spajaju ili makar približavaju jedne drugima. To je zajednički interes svih nas, a prije svega mladih generacija prema kojima bismo svi morali da imamo istu obavezu: da im ostavimo Crnu Goru stabilnu i razvijenu, bez podjela i hipoteka prošlosti”, poručio je premijer Duško Marković u čestitki građanima.

Najviši državni zvaničnici - predsjednik države, Vlade i Skupštine Milo Đukanović, Duško Marković i Ivan Brajović čestitali su novogodišnje praznike.

Ivan Brajović
Brajović(Foto: Filip Roganović)

Premijer Duško Marković poželio je građanima “ličnu i porodičnu sreću, a našoj Crnoj Gori stabilnost i sveukupni napredak”.

“Za ostvarenje tih ciljeva, potrebno je još više razumijevanja i tolerancije – kako bismo dostigli veći stepen jedinstva i sloge, ali isto tako i više rada i odgovornosti - kako bismo živjeli bolje i kvalitetnije. Vlada će i u narednoj godini biti snažno posvećena stvaranju društvenog ambijenta u kojem će znanje i marljiv rad svakog pojedinca biti vrednovani i pošteno nagrađeni. Imamo puno razloga da vjerujemo da će 2020. biti naša najuspješnija godina. Rezultate ekonomskog rasta najveći broj građana osjetiće u svojim kućnim budžetima”, navodi se.

Marković dodaje da će “na taj način Vlada ispuniti obećanje dato kada je počinjala mandat - podizanje životnog standarda svake porodice i svakog pojedinca, ne izostavljajući solidarnost prema onim našim građanima koji su ekonomski i socijalno ranjivi”. Ivan Brajović je poručio da je 2020. godina izazova i još većih mogućnosti.

“Uvjeren sam da ćemo uspješnom realizacijom zacrtanih planova na najbolji način uticati na budućnost naših građana i države Crne Gore, na kvalitet života svakog pojedinca i društva u cjelini. Radićemo na ostvarivanju ciljeva jačanja demokratskog, institucionalnog, socijalnog, kulturnog kapaciteta naše zemlje - na daljoj realizaciji svih njenih potencijala”, navodi se u čestitki Brajovića.

On je izrazio očekivanje da će država “afirmacijom najboljih evropskih vrijednosti, učiniti pomake na svim poljima, čemu će Skupština Crne Gore svojom važnom ulogom, dati poseban doprinos”.

“Želio bih da naredna decenija bude obilježena jačanjem međusobnog razumijevanja, povjerenja i izgradnjom partnerskog odnosa svih ljudi dobre volje. Neka nas razlike ne dijele već obogaćuju”, naveo je Brajović.

Đukanović: Moguć životni standard građana Crne Gore na evropskom nivou

Predsjednik države Milo Đukanović se uz čestitke građanima, obratio i dijaspori i pripadnicima civilnih i vojnih misija u kojima participira Crna Gora.

On je naveo da je godina koju ispraćamo “donijela unaprijeđenu stabilnost i napredak u mnogim oblastima” Naveo je da je to produžen dinamičan ekonomski rast, kvalitetan demokratski razvoj. “Državne institucije sada imaju kvalitetniju efikasnost i funkcionalnost, a poboljšana je i vladavina prava. Sve to nam daje za pravo da kažemo da danas imamo bolji društveni standard i realan optimizam, da je dogledno moguć životni standard građana Crne Gore na evropskom nivou”.

On je naveo da je Crna Gora kao članica NATO saveza dodatno unaprijedila svoju međunarodnu poziciju.” Pararelno sa tim, vrijedno smo radili na obezbjeđenju dobrih dobrosusjedskih odnosa i saradnje u regionu. Uprkos izvjesnim rezervama u politici Evropske unije, evropeizacija crnogorskog društva i članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji ostaje i dalje jedan od najvažnijih prioriteta državne politike. Zato, sa optimizmom i realnom vjerom da je moguć kontinuitet sveobuhvatnog društvenog napretka Crne Gore dočekujemo 2020. godinu”, kazao je Đukanović. On je detaljno naveo šta je od projekata realizovano u ovoj godini, navodeći i da će u 2020. građanima biti “predati na upotrebu prvu dionicu autoputa Bar-Boljare”.

Bonus video: