Marković i Zaev dogovorili avio-liniju Skoplje-Podgorica-Sarajevo

Iz Vladine Službe za odnose s javnošću je saopšteno da su Marković i Zaev razgovarali i o drugim razvojnim projektima od interesa za obje države i region u cjelini
0 komentar(a)
Duško Marković Zoran Zaev, Foto: Vlada Crne Gore
Duško Marković Zoran Zaev, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 01.03.2018. 12:17h

Premijeri Crne Gore i Makedonije, Duško Marković i Zoran Zaev, dogovorili su konkretne korake za uspostavljanje avio-linije Skoplje-Podgorica-Sarajevo.

Marković je na Zapadnobalkanskom samitu u Sofiji, na sastanku sa Zaevim dogovorio konkretne korake u realizaciji zajedničke crnogorsko-makedonsko-bosanskohercegovačke inicijative o uspostavljanju avionske linije na realaciji Skoplje–Podgorica – Sarajevo.

Iz Vladine Službe za odnose s javnošću je saopšteno da su Marković i Zaev razgovarali i o drugim razvojnim projektima od interesa za obje države i region u cjelini.

"Marković i Zaev razgovarali su i o značaju Međunaordnog instituta za održive tehnologije na prostoru jugoistočne Evrope i o potpisivanju odgovrajućeg memoranduma o saradnji", navodi se u saopštenju.

Oni su jednom konstatovali odlične bilateralne odnose dvije prijateljske države i razmijenili mišljenja o procesima evropskih i evroatlantskih integracija u kontekstu evropske perspektive Zapadnog Balkana.

Marković i Zaev razgovarali su i o drugim temama od interesa za dvije države i region.

Bonus video: