Vučić se sastao sa patrijarhom Irinejem, bez izjava za medije

Sastanak patrijarha srpskog i predsjednika Srbije održan je u zgradi Patrijaršije
4240 pregleda 10 komentar(a)
Sa sastanka 31. decembra, Foto: Betaphoto
Sa sastanka 31. decembra, Foto: Betaphoto

Predsjednik Alekandar Vučić i patrijarh srpski Irinej sastali su se u Patrijaršiji i razgovarali o situaciji u Crnoj Gori nastaloj nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Sastanak patrijarha Irineja i Vučića održan je u zgradi Patrijaršije, a nakon sastanka nije bilo izjava za medije, prenosi RTS.

Sa predsjednikom Srbije su na sastanku bili i ministar spoljnih poslova te države Ivica Dačić i generalni sekretar predsjednika Nikola Selaković.

Očekuje se da se patrijarh Irinej tokom dana sastane i sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem i episkopima.

Do sastanka je došlo dan nakon što je ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović, po instrukcijama Ministarstva spoljnih poslova, odbio da primi protestnu notu crnogorskog Ministarstva vanjskih poslova.

Otpravnik poslova Ambasade Crne Gore u Srbiji je takođe odbio da primi notu Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Vučić i patrijarh Irinej već su jednom razgovarali o situaciji u Crnoj Gori, kada su poručili da nakon izglasavanja zakona "stvari u Crnoj Gori treba smirivati".

Vučić je tada prenio i razmišljanja patrijarha da se u narednom periodu formira stručna međunarodna komisija koja bi mogla da u međunarodnim organizacijama na najbolji način da štiti interese srpske crkve i naroda u Crnoj Gori.

Iako je agenciji Tanjug u četvrtak u kabinetu na Andrićevom vencu potvrđeno da će Vučić Badnji dan provesti sa vjernicima na sjeveru Crne Gore, predsjednik je u petak izjavio da će odluku o putu tek donijeti.

Bonus video: