"Pljevlja su grad čije su razlike bogatstvo"

Milinković: Zakon nije u suprotnosti sa pravima vjernika

Predsjednik OO DPS Pljevlja je sugrađane pozvao da ličnim primjerom i gestom odgovornosti pokažu da taj grad nije "prćija raznih Mandića, Bečića i njima sličnih"
7595 pregleda 29 komentar(a)
MIlinković, Foto: DPS
MIlinković, Foto: DPS
Ažurirano: 04.01.2020. 14:33h

Usvojenim Zakonom o slobodi vjeroispovijesti se ne donosi ništa što je u suprotnosti sa bilo kojim pravom vjernika, poručio je predsjednik Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) u Pljevljima, Vlade Milinković.

On je sugrađane pozvao da ličnim primjerom i gestom odgovornosti pokažu da Pljevlja nijesu "prćija raznih Mandića, Bečića i njima sličnih".

"Obraćamo se svima vama bez obzira na opredjeljenja i razlike. Obraćamo se i onima koji su nas podržali u svim istinskim nastojanjima da gradimo bolju budućnost Pljevalja i Crne Gore, ali i onima koji su mislili drugačije ali su znali poštovati stav većine. Pozivamo vas, kojima je svaki dio naše opštine i države u srcu, koji znate da je komšija, prijatelj, kum, rođak, tu i jeste bez obzira kako i u koga vjeruje i na koji način iskazuje svoja osjećanja. Sve vas pozivamo da još jednom pokažete da Pljevlja i Pljevljaci nijesu teren za igru bilo kojih političkih manipulatora", navodi se u saopštenju.

Nije sporno, kako dodaje, ne slagati se sa nekim stavom, mišljenjem ili propisom i za isti se boriti legalnim putem.

"Zato postoje institucije u državi kao i u međunarodnom pravnom sistemu. Crna Gora je demokratska zemlja koja nam svima garantuje ista prava, ali moramo biti svjesni da je i obaveza svih nas da njegujemo i čuvamo tradicionalne kao i moderne vrijednosti demokratije. Dragi sugrađani, pozivamo vas da svojim ličnim primjerom i gestom odgovornosti pokažete da Pljevlja nijesu prćija raznih Mandića, Bečića i njima sličnih gdje bi da se odmjere ko će biti na sledećim izborima najveći u opoziciji. Nije njima sveta ni crkva niti bilo koje duhovne vrijednosti, već samo lični i partijski šićarluk. Nadamo se da će i crkveni velikodostojnici konačno shvatiti da ne bi smjeli upadati u ovakve prizemne igre jer sigurni smo da dobro znaju da se usvojenim zakonom ništa ne donosi što je u suprotnosti sa bilo kojim pravom vjernika", navodi Milinković.

Samo se, kako ističe, uređuje jedna oblast i međusobni odnosi kako crkve i države tako i svih zainteresovanih strana. "Suštinski, ništa se neće desiti jer će u vjerske objekte i dalje ići isti oni građani kako Pljevalja tako i Crne Gore koji vjeruju i znaju da je vjera izbor svakog od nas ali i da se moramo zapitati da li poštujemo postulate na kojima svaka vjera počiva", dodaje on.

"Prilika je da u ovim prazničnim danima svima damo do znanja da ne mogu manipulisati sa nama jer Pljevlja su bila, jesu i biće grad čije su razlike bogatstvo i na čijim temeljima gradimo bolju budućnost. U to ime svim pripadnicima pravoslavne vjeroispovjesti želimo da predstojeće Božićne dane zajedno sa svojim porodicama provedu u miru, sreći i životnim radostima", zaključuje Milinković u saopštenju.