Danilović: Ujedinjena Crna Gora će imati kandidata za predsjednika

Slične odluke mogle bi se očekivati i od ostalih opozicionih stranaka, jer je većina njiha za večeras ili sjutra zakazala sjednice najvažnijih stranačkih organa
64 pregleda 142 komentar(a)
Ujedinjena Crna Gora, Goran Danilović, Foto: Zoran Đurić
Ujedinjena Crna Gora, Goran Danilović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 28.02.2018. 18:09h

Nakon niza nestranačkih i nezavisnih najava predsjedničkih kandidatura, Crna Gora sjutra će dobiti i ime prvog kandidata neke parlamentarne stranke - Ujedinjene Crne Gore. Ovakav stav donijelo je predsjedništvo stranke.

„Stav predsjedništva će biti zvaničan već od sjutra i upućen glavnom odboru na potvrđivanje, uz nadu da će u ta dva ili tri dana razlike,između dvije sjednice, neko donijeti lijepu vijest da imamo zajedničkog kandidata opozicije. Mi nijesmo doprinjeli da ga nema, ali smo obećali, da ukoliko ga nema, da ćemo mi imati svog kandidata. Ako nekome treba izgovor da ima svog kandidata, jer ga ima i Ujedinjena Crna Gora, onda mogu to da rade već od sjutra“, kazao je predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.

Da li će ko još stopama Ujedinjene Crne Gore, danas iz ostalih opozicionih stranaka nijesu željeli da kažu. Većina njih kratko poručuje da će odgovore ili kandidate imati narednih par dana.

Kako saznaje Televizija Vijesti, večeras će biti održana sjednica rukovodstva Demokratskog fronta u proširenom sastavu, na kojoj bi trebalo da donesu konačnu odluku.

Najavljena je i sjednica GO SDP, gdje se može očekivati da za kandidata bude predstavljena Draginja Vuksanović, ukoliko je dogovor o zajedničkom kandidata definitivno propao. Danilović kaže da se na osnovu dosadašnjeg ponašanja opozicije postavlja pitanje da li je iko ikada opšte i imao ozbiljnu namjeru da se dogovori.

„Nedopustivo je ovo što smo uradili ljudima koji čekaju, jednog ili više kandidata, što ih čekaju godinu, i što se na kraju, samo iščekuje ko će navodno biti kriv, a onda će svi u trku. Ubijeđeni smo, da postoji volja da se izabere jedan kandidat, odavno bi smo ga imali. Sad smo ubijeđeni da te volje nije ni bilo“, kazao je Danilović.

Prema nezvaničnim informacijama, dio opozicionih stranaka očekuje da svoju kandidaturu ponovo istakne lider Demokrata Aleksa Bečić, kao pojedinčano najače opozicione stranke. U SNP postoji stav, da ako nema zajeddičkog kandidata, ta stranka kandiduje bivšeg gradonačelnika Berana Dragoslava Šćekića. Nepoznanica je da li će sa svojim individulanim kandidatom ići URA i Demos.

Njihov kolega iz Ujedinjene Crne Gore poručuje:

„Nemamo namjeru da se predamo bez ikave utakmice, da političko oružje stavimo sa strane i da kažemo, dobro mi smo već izgubili. Mi ćemo da se takmičimo, pa neka nas bolji pobijedi“, ističe Danilović.

I dok se čeka ko će sve od opzicije na crtu, kandidatu DPS, koji takođe još uvijek ljubomorno čuva ime svog kandidata, predsjedništvo Srpske koalicije predložilo je da Dobrilo Dedeića da bude njihov kandidat na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori. To sada su kandidature istakle samo nestranačke ličnosti. Izbori su zakazani za 15. april, a rok za predaju kandidatura ističe 26. marta.

Bonus video: