Nova i Radnička ne traže članarine

“Članarina se po pravilu uplaćuje jedanput mjesečno do 10. u mjesecu za prethodni mjesec, u skladu sa ostvarnim mjesečnim primanjima. Sekretarijat LP će se starati o sprovođenju ove odluke i informisati Predsjednički kolegijum najmanje jednog godišnje”, navodi se u odluci objavljenoij na sajtu ASK-a
2493 pregleda 0 komentar(a)
Lider Nove Andrija Mandić, Foto: Boris Pejović
Lider Nove Andrija Mandić, Foto: Boris Pejović

Nova srpska demokratija Andrije Mandića i Radnička partija Maksima Vučinića ne traže od članstva da plaćaju članarinu, navodi se u odlukama koje je objavila Agencija za sprečavanje korupcije.

Albanska alternativa je takođe odlučila da članove oslobađa plaćanja članarine.

Od parlamentarnih partija, koje su za ovu godinu dostavile odluke ASK-u, članarinu traži Ujedinjena Crna Gora. “Na predlog Izvršnog odbora, a uz odobrenje Predsjedništva UCG, donosimo odluku o dobrovoljnoj članarini za 2020, koja, shodno mogućnostima, neće biti manja od pet ni veća od 50 eura,” navodi se u odluci koju je potpisao predsjednik IO Goran Radonjić.

Mjesečna članarina za članove Liberalne partije, članice vladajuće koalicije, iznosiće najmanje jedan euro, dok će funkcioneri izdvajati tri odsto primanja. Prema odluci koju je potpisao predsjednik Liberalne partije Andrija Popović, članarine su oslobođeni studenti, nezaposleni i penzioneri.

“Članarina se po pravilu uplaćuje jedanput mjesečno do 10. u mjesecu za prethodni mjesec, u skladu sa ostvarnim mjesečnim primanjima. Sekretarijat LP će se starati o sprovođenju ove odluke i informisati Predsjednički kolegijum najmanje jednog godišnje”, navodi se u odluci objavljenoij na sajtu ASK-a.

Što se tiče partija na lokalnom nivou, Crnogorska od članova traži da mjesečno plaćuju po najmanje euro.

Kako se navodi u odluci koju potpisuje predsjednik Vladimir Pavićević, članarinu ne moraju da plaćaju studenti, nezaposleni, penzioneri i članovi koji nemaju materijalne mogućnosti.

Bonus video: