Ujedinjena Crna Gora: Vlada glumi spremnost na dijalog

U UCG smatraju da Darmanović pokušava da odgovornost za vladinu "zlu namjeru" sa Zakonomprebaci na teren miješanja Srbije u unutrašnje stvari Crne Gore
1933 pregleda 2 komentar(a)
Ujedinjena Crna Gora
Ujedinjena Crna Gora

Vlada glumi spremnost na dijalog sa Srpskom pravoslavnom crkvom, ocijenili su iz Ujedinjene Crne Gore (UCG), dodajući da niko nije krenuo na državu, već je njena Vlada krenula na građane i tuđu imovinu.

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović poručio je da postoji prostor za dijalog između države i Srpske pravoslavne crkve, naglašavajući da je najvažnije sačuvati mir i stabilnost u Crnoj Gori.

U UCG smatraju da Darmanović pokušava da odgovornost za vladinu "zlu namjeru" sa Zakonom o slobodi vjeroispovijesti prebaci na teren miješanja Srbije u unutrašnje stvari Crne Gore.

Oni su kazali da Darmanović zna da nema upisivanja svojine bez prethodnog upravno-sudskog postupka.

"Nema zakonite otimačine tuđeg, ako se ne sanja vrijeme jednopartijske države i Golog Otoka. Zakon o kojemu govori ne posjeduje osnovno- dobru namjeru i poštovanje ustavnih načela", kazali su iz UCG.

To je, smatraju, zakon o nacionalizaciji.

"On i Vlada su poslednje adrese u Evropi koje mogu bilo kome, a posebno Srbiji, držati pridiku o ik su poručičlikonvencijama i nemiješanju u unutrašnje stvari drugih država", rekli su iz UCG.

Kako su poručili, Vlada samo glumi spremnost na dijalog, »jer ima kukavičku namjeru od početka - želi da do međusobne krvi posvađa vlastite građane«.

"Lažima i diplomatskim, priučenim neodređenostima, Darmanović otkriva punu istinu koja je konačno posve vidljiva - niko nije krenuo na Crnu Goru, nego je njena Vlada krenula na građane i tuđu imovinu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: