Damjanović: Akti sa potpisom Vukčevića biće ništavni

Nezavisni poslanik je kazao da su zakonske odredbe jasne i nedvosmislene
3106 pregleda 7 komentar(a)
Damjanović, Foto: Boris Pejović
Damjanović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Državne izborne komisije (DIK) Đorđije Vukčević 17. januara stiče uslove za starosnu penziju i sva akta koja nakon toga budu donijeta sa njegovim potpisom biće osporena i ništavna, ocijenio je nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović.

On je kazao agenciji MINA da su zakonske odredbe jasne i nedvosmislene.

„Predsjedniku DIK-a mogu da čestitam penziju u koju ide za tri dana sa željom da je zdravo i dugo troši. Svaki dan nakon 17. januara značiće nezakonito obavljanje funkcije i sva akta koja budu donesena sa njegovim potpisom biće osporena i ništavna“, kazao je Damjanović.

On je upozorio da je veći problem, od sticanja uslova za penziju predsjednika DIK-a, činjenica da će se u DIK-u ući u v.d. stanje za nekoliko dana, kao što je v.d. stanje i u Agenciji za sprječavanje korupcije. „Da ne govorimo o v.d. stanju u Sudskom Savjetu ili Tužilaštvu“.

„Ako tome dodamo činjenicu da će vjerovatno početkom februara biti v.d. stanje i u Ustavnom sudu, onda se slobodno može reći da je Crna Gora u svojevrsnom institucionalnom v.d. stanju“, kazao je Damjanović.

On smatra da to dovoljno govori o dubini političke krize u državi i odsustvu svake pa i elementarne želje vladajuće partije za dijalog sa opozicijom oko političkog razrješenja krize.

„Dok se na drugoj strani, umjesto dijaloga i kompromisa, siju nove podjele od Demokratske partije socijalista, napadom na kanonsku pravoslavnu crkvu, odnosno na identitet i tradiciju državotvornog naroda u Crnoj Gori“, rekao je Damjanović.

Bonus video: