Srpska koalicija: Dobrilo Dedeić da bude kandidat za predsjednika

Ocjenjuje se da Srbi treba da se okrenu sebi, a ne da budu vječito oruđe u, kako su kazali, "rukama crnogorskih nacionalista, (Đukanović) Milovih bivših i sadašnjih ministara i NATO plaćenika koji srpske glasače koriste kao jeftino sredstvo u međusobnim obračunima"
143 pregleda 7 komentar(a)
Dobrilo Dedeić, Foto: Srpska lista
Dobrilo Dedeić, Foto: Srpska lista
Ažurirano: 28.02.2018. 11:27h

Predsjedništvo Srpske koalicije predložilo je da Dobrilo Dedeić bude njihov kandidat na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori.

"Imajući u vidu da Srpska koalicija, za razliku od sistemskih stranaka, nema novac, niti tajkunske medije, birali smo čovjeka koji u debatama, sučeljavanjima i TV duelima može pobijediti svakog režimskog, crnogorskog nacionalističkog ili lažnog opozicionog kandidata", saopšteno je iz Srpske koalicije.

Prema njihovim riječima, srpski kandidat može biti samo onaj kome je Rusija bliža od NATO pakta i Evropske unije.

Iz Koalicije su kazali da su parlamentarnu koaliciju, bez obzira na to šta misle o njoj, čekali do poslednjeg dana februara da se dogovore oko zajedničkog predsjedničkog kandidata

"I ne samo mi, nego svi istinski opozicioni kandidati, antirežimske parlamentarne i vanparlamentarne partije i grupe građana koje žele promjene u Crnoj Gori. Danas je istekao poslednji rok, više nemamo nikakvu obavezu prema njima, ali imamo prema srpskom narodu u Crnoj Gori", kaže se u saopštenju.

Ocjenjuje se da Srbi treba da se okrenu sebi, a ne da budu vječito oruđe u, kako su kazali, "rukama crnogorskih nacionalista, (Đukanović) Milovih bivših i sadašnjih ministara i NATO plaćenika koji srpske glasače koriste kao jeftino sredstvo u međusobnim obračunima".

Predsjedništvo Srpske koalicije očekuje da se Dedeić narednih 24 sata izjasni o kandidaturi sa autonomnim pravom da predsjedništvu predloži alternativnog kandidata.

Srpska koalicija kreće 1. marta u akciju prikupljanja potpisa za predsjedničku kandidaturu srpskog kandidata.

U Srpskoj koaliciji su Srpski sabor Zavjetnici, Srpska stranka, Stranka penzionera invalida i socijalne pravde, Sindikat nezaposlenih, Centar za razvoj demokratije i ljudskih prava, Pokret za Evroazijsku uniju i Srpska lista.

Bonus video: