DF: SO Berane da usvoji rezoluciju za povlačenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti

Predsjednik odbora DF u Beranama, Radojica Živković, kazao je da su Beranci masovnim izlaskom na ulice pokazali da je taj zakon neprimjenjiv u tom gradu.
3104 pregleda 4 komentar(a)
Opština Berane, Foto: Tufik Softić
Opština Berane, Foto: Tufik Softić

Demokratski front (DF) u Beranama zatražio je od predsjednika Skupštine opštine Novice Obradovića (Demokrate) da zakaže vanrednu sjednicu na kojoj bi se razgovaralo o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti i njihovoj rezoluciji za suspendovanje tog zakona koju odbornici već potpisuju.

Predsjednik odbora DF u Beranama, Radojica Živković, rekao je Vijestima da očekuje da sjednica bude brzo sazvana.

„Mi smo pripremili rezoluciju za povlačenje tog zakona i želimo da se ona usvoji u Skupštini opštine Berane. Odbornici već potpisuju tu rezoluciju“, kazao je Živković.

On je dodao da su Beranci masovnim izlaskom na ulice pokazali da je taj zakon neprimjenjiv u tom gradu.

„Ne samo zato što je u Beranama veliki broj onih koji se izjašnjavaju kao Srbi, već su šetali i protestovali i pripadnici drugih nacija i vjera. Tražimo zato održavanje vanredne sjednice Skupštine opštine na kojoj će biti usvojena naša rezolucija za povlačenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti“, rekao je Živković.

Radojica Živković je bio dugogodišnji poslanik DF, a trenutno je odbornik u SO Berane i predsjednik OO Nove i DF u Beranama.

U ovom gradu vlast vrši koalicija Zdravo Berane koju čine SNP i DF, i Demokratska Crna Gora. Berane je jedina opoziciona opština na sjeveru Crne Gore.

Bonus video: