Muk: Gdje nam je predsjednik, kako je putovao?

Predsjednik Upravnog odbora Instituta alternativa je, između ostalog, postavio pitanje zašto predsjednik države ne daje izjave crnogorskim medijima, već srbijanskoj agenciji Tanjug
17977 pregleda 47 komentar(a)
Muk, Foto: Savo Prelević
Muk, Foto: Savo Prelević

Predsjednik Upravnog odbora Instituta alternativa (IA), Stevo Muk, postavio je na svom Fejsbuk nalogu više pitanja koja se tiču predsjednika države Mila Đukanovića, a na koja bi, kako je kazao, građani morali znati odgovore u jednom demokratskom društvu.

"Koliko mi u stvari znamo o našem predsjedniku Milu Đukanoviću mimo onoga što nam on i njegove službe saopšte? Gdje je sada predsjednik države? Gdje je išao za Novu godinu? Da li je bio u Majamiju i ako jeste koliko dugo? Da li je skupo tamo u Majamiju kao što se priča? Kako je putovao? Kad se vratio u Crnu Goru? Zašto njegova medijska služba ne obavještava javnost gdje nam je predsjednik i šta radi kad ne radi? Da li nam naš državni budžet odnosno poreski obveznici imaju kakvih troškova povodom privatnih putovanja predsjednika", naveo je Muk.

On je, između ostalog, postavio i pitanje zašto predsjednik države ne daje izjave crnogorskim medijima, već srbijanskoj agenciji Tanjug.

"Zašto predsjednik ne daje izjave medijima majke naše jedine Crne Gore nego tanjug.rs? Šta radi Migo i gleda li Mila i koliko često u zgradi predsjednika? Đe će Milo noćas u grad? Do koliko ostaje i s kim se druži? Zar to sve nisu pitanja na koja bi u jednom demokratskom društvu, u kojem je The Milo izabrani i odgovorni predsjednik, a ne izabrani kralj, morali znati odgovore, makar neke, ako ne sve i odmah", zaključio je Muk.

Bonus video: