Ivanišević stupio na dužnost ambasadora u Monaku

Ivanišević je, kako se navodi, zahvalio na stalnoj podršci koju Monako pruža Crnoj Gori, posebno izdvajajući projekte u oblasti održivog razvoja finansirane od strane prinčeve fondacije
8331 pregleda 10 komentar(a)
Ivanišević i princ Albert, Foto: MVP
Ivanišević i princ Albert, Foto: MVP

Ambasador Ivan Ivanišević predao je danas akreditivna pisma princu Albertu od Monaka, čime je stupio na dužnost nerezidentnog ambasadora Crne Gore u toj knjaževini, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

„U dužem i otvorenom razgovoru sa princom Albertom konstatovan je dinamičan i kontinuiran razvoj bilateralnih odnosa između Monaka i Crne Gore, koji je potvrđen i u brojnim multilateralnim organizacijama, ali i kroz redovnu razmjenu posjeta na najvišem nivou“, kaže se u saopštenju.

Ivanišević je, kako se navodi, zahvalio na stalnoj podršci koju Monako pruža Crnoj Gori, posebno izdvajajući projekte u oblasti održivog razvoja finansirane od strane prinčeve fondacije.

On je sagovornike informisao o napretku ostvarenom u kontekstu evropskih integracija, uz prezentaciju potencijala za saradnju na bilateralnom planu.

„Istaknuta je važnost saradnje malih država, uz podsjećanje na Igre malih zemalja koje su održane tokom ljeta 2019. godine u Budvi, i naglašeno da će odnosi u tom okviru biti dalje pospješeni i kroz Konferenciju predsjednika parlamenata malih država koja će biti organizovana u maju u Crnoj Gori“, navodi se u saopštenjui.

Dodaje se da je, u svjetlu bogate saradnje koju ostvaruju dvije države, princ Albert uputio poziv predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću da posjeti Monako.

Bonus video: