Divanović: Bečić ponikao na antievropskim vrijednostima

U reagovanju Nikole Divanovića iz DPS-a navodi se da Bečić nije ni prvi ni poslednji koji sebe vidi onako kako ga niko drugi ne doživljava, pa čak ni njegovi partneri.
81 pregleda 10 komentar(a)
DPS logo, Foto: DPS
DPS logo, Foto: DPS
Ažurirano: 27.02.2018. 17:14h

Lider Demokrata Aleksa Bečić ponikao je na antievropskim vrijednostima, a umišlja da je neko ko će Crnu Goru uvesti u Evropsku uniju (EU), ocijenjeno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Bečić je ranije danas, u razgovoru sa šefom Delegacije EU u Crnoj Gori, Aivom Oravom, kazao da su poruke sadržane u Strategiji o proširenju zemalja Zapadnog Balkana ohrabrenje za sve progresivne i demokratske snage u zemlji, "a velika politička omča o vratu DPS-u".

U reagovanju Nikole Divanovića iz DPS-a navodi se da Bečić nije ni prvi ni poslednji koji sebe vidi onako kako ga niko drugi ne doživljava, pa čak ni njegovi partneri.

„Ali ipak, projektovati sebe, poniklog na temeljima antievropskih vrijednosti, čovjeka koga multinacionalne sredine bojkotuju da ni cenzus ne može preći, kao nekoga ko će Crnu Goru uvesti u EU, predstavlja umišljaj koji se očigledno oteo kontroli, i sasvim sigurno se ne može pripisati samo političkoj ambiciji“, kazao je Divanović.

Prema njegovim riječima, uprkos Bečićevoj zluradosti i na njegovu žalost, Crna Gora je otvorila 30 od ukupno 33 poglavlja, privremeno zatvorila tri i od svih, pa i od susjeda, priznata kao lider u evropskim integracijama.

„I država koja je izvršila značajne reforme i unaprijedila sistem, ojačala institicije i teži modelu života razvijenih evropskih zemalja“, dodao je Divanović.

To je, kako je naveo, realnost, a ostalo je Bečićev umišljaj.

„Umišljaj kao posljedica nataložene mržnje, inferiornosti i nervoze, jer svakim danom postaje sve očiglednije da su njegove ambicije i mogućnosti u ozbiljnoj zavadi“, zaključio je Divanović.

Bonus video: