"Zdravo Berane": Državna izborna komisija dotakla dno

U saopštenju je rečeno da je "bilo poštenije da su se članovi DIK iz redova DPS, SD i BS bavili pravom, a ne procjenama, glasovima i mandatima koji nisu njihovi"
61 pregleda 2 komentar(a)
Berane grad, Foto: Rabrenović
Berane grad, Foto: Rabrenović
Ažurirano: 27.02.2018. 16:54h

Koalicija Zdravo Berane saopštila je da je današnjom odlukom o ponavljanju izbora na pet biračkih mjesta u Beranama, Državna izborna komisija dotakla dno.

"Današnjim odlukom Državne izborne komisije, tačnije partijskih poslušnika iz DPS , SD, i Bošnjačke stranke, DIK je dotakla samo dno. U trenucima kada u Crnoj Gori boravi predsjednik Evropske komisije gospodin Junker, koji treba da prezentuje Strategiju priključenja zemalja Jugozapadnog Balkana Evropskoj Uniji, politički aparatčici koriste pravno nasilje i bez trunke morala i argumentacije, pokušavaju da izmjene slobodnu volju građana Berana. Ovo je bila sjednica gdje se demonstriralo pravno nasilje i gdje se dobijeni politički zadatak članova Komisije iz redova aktuelne državne vlasti morao odraditi. "Čast i bruka žive dovijeka" kazao je besmrtni Njegoš pa će i ova bruka, ovih koji zakon izigravaju zarad sitnog partijskog šićara ostati kao velika mrlja na evropskom putu Crne Gore", saopšteno je iz koalicije "Zdravo Berane"-

U saopštenju je rečeno da je "bilo poštenije da su se članovi DIK iz redova DPS, SD i BS bavili pravom, a ne procjenama, glasovima i mandatima koji nisu njihovi."

"U međuvremenu politički funkcioneri DPS danima borave u Beranama i nastavljaju sa prijetnjama i ucjenama glasača. Beranci su ponositi, neustrašivi i nepotkupljivi pa vam je džabe, gospodo iz DPS, sva ova rabota. Pride i to što su nezakonito "ugurali" i jednog poslanika iz redova DPS u parlament bez redovnog sastanka DIK, ali to je tema koja je u sjenci ove skandalozne odluke o ponavljanju izbora i njome ćemo se tek baviti. Jer, i to govori koliko je partijski uticaj jak u dijelu onog članstva Komisije koja se bira konkursom. Zajednička pobjeda Koalicije"Zdravo Berane" i Demokrata je garant lanca promjena koje će uslijediti u Crnoj Gori i toga se prepao režim. Neće vam proći krađe, ucjene i pritisci, jer ste pokazali malograđanski, sitničarski duh, jer ste umislili da ste gospodari svega u Crnoj Gori i da su vam priče o Evropi i demokratskim standardima samo alibi za sva nepočinstva koja ste uradili i za koje ćete odgovarati kad-tad. Ujedno je ovo i obaveza cjelokupnoj opoziciji da se pronađe jedinstveni kandidat koji će pobijediti na predstojećim izborima, kako bi odbranili Crnu Goru od ovog pravnog nasilja i kriminalnog protektorata", saopštili su iz koalicije "Zdravo Berane"

Bonus video: