Demokrate: Bošković nije uspio navesti ni jednu aktivnost koju je sproveo za dobrobit Pljevalja

"Demokrate smatraju da bi bio red da Bošković odgovori građanima Pljevalja, koliko je od od obećanih 100 miliona eura donio juče u Pljevlja?", saopšteno je iz te partije
3152 pregleda 2 komentar(a)
Demokrate Pljevlja, Foto: Demokrate, Demokrate
Demokrate Pljevlja, Foto: Demokrate, Demokrate

Više je nego očigledno da je saopštenje Demokrata o „učincima“ ministra Boškovića u našem gradu pogodilo direktno u metu, saopštio je pljevaljski Opštinski odbor Demokrata, u odgovoru ministru Boškoviću.

"Čak ministar u odgovoru pored neuspješnih pravdanja nije uspio navesti ni jednu aktivnost koju je sproveo za dobrobit opštine Pljevalja i njenih građana. Možda bi ministar i naveo da takva aktivnost postoji, jer se njegovi mandati vlasti u Pljevljiima svode na isisavanje miliona koje je usmjeravao na druga mjesta, a što je javno i priznao", navodi se u saopštenju.

U saopštenju dodaju da je činjenica je da je ministar Bošković bio u organu upravljanja Rudnika uglja koji je otpisao EPCG više od 37 miliona.

"U unutrašnje kalkulacije i rezultate glasanja ne ulazimo, ali je činjenica i to da je ministar Bošković za odluku o otpisu prethodno uspostavio i obezbijedio komotnu većinu", saopšteno je iz Demokrata.

"Nisu Demokrate krive gospodine ministre što se priča o polovnim/novim damperima vezuje u narodu za vas, jer ste očito vašim načinom upravljanja ostavljali sumnjive tragove. Takođe, činjenica da decenijama u Rudniku uglja Pljevlja nije sprovedena nezavisna istraga nadležnih organa, ne daje vam za pravo da vaša riječ bude mjerodavna. Jer svi građani dobro znaju, da je iz Rudnika uglja Pljevlja izašlo na desetine multimilionera. Ali, doćiće vrijeme kada će nezavisne institucije ove države početi da rade svoj posao", saopšteno je iz OO Demokrate Pljevlja.

U saopštenju dodaju "nisu Demokrate krive gospodine ministre, što građani vaše ime vezuju za kupovinu luksuznih džipova od 150 000 eura u vremenu kada je kompanija kojom ste upravljali bila u dugovima od nekoliko desetina miliona eura".

"Nisu Demokrate krive gospodine ministre što građani vaše ime vezuje i za izgradnju stambene zgrade sa neralnom cijenom metra kvadratnog u izgradnji od preko 750 eura. Građani se pitaju, hoće li toliko koštati i nova zgrada čiju izgradnju ste juče najavili?", dodaju oni.

U saopštenju dodaju da "nisu Demokrate krive gospodine ministre što među građanima vlada gotovo nepodijeljena kritika vašeg odnosa prema sportskim klubovima u Pljeviljima, kojima ste uskratili milione eura i doveli ih pred gašenje, dok ste istovremeno milione usmjeravali prema drugim klubovima".

"Demokrate smatraju da bi bio red da Bošković odgovori građanima Pljevalja, koliko je od od obećanih 100 miliona eura donio juče u Pljevlja?", saopšteno je iz te partije.

"Svjesni ste vi gospodine ministre vaše popularnosti u Pljevljima, toliko, da ste službena vozila juče dovezli do pred vrata Opštine Pljevlja kako bi ste se sakrili od građana. O tome svjedoči fotografija koju dostavljamo na uvid javnosti", navodi se u saopštenju.

"Na kraju, veoma je vidljivo da nervoza u redovima DPS-a raste i da je atmosfera dovedena do usijanja. Raspad i osipanje interesno-profiterske družine se nastavlja", zaključeno je u saopštenju OO Demokrate Pljevlja.

Bonus video: