"VRLO BRZO ĆE SE SUOČITI SA POSLANICIMA DF-A"

Vučurović: Brajović direktno pozvao na otimanje imovine SPC

"Potezi Brajovića, njegovih potpredsjednika i posebno generalnog sekretara, pokazali su da se u njihovom slučaju radi o licima koja su, u svojoj slijepoj odanosti Milu Đukanoviću, spremna da se spuste na nivo sitnih spletkaroša i denuncijanta"
8541 pregleda 6 komentar(a)
Vučurović, Foto: DF
Vučurović, Foto: DF
Ažurirano: 24.01.2020. 15:00h

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Jovan Vučurović kazao je danas da je predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović juče na kolegijumu Skupštine saopštio da Zakon o slobodi vjeroispovijesti podrazumijeva da hramove Srpske pravoslavne crkve (SPC) mogu da koriste sve zainteresovane vjerske zajednice, a ne samo SPC čiji su to objekti.

Vučurović je naveo da je to direktni poziv na otimanje imovine jedinoj kanonskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori. 

"Desetine hiljada građana na ulicama, koji zajedno sa sveštenstvom SPC brane svetinje pokazalo je da ne postoji sila koja može oteti hramove i uništiti tradiciju Crne Gore, Nemanjićku, Crnojevićku i Petrovićku. A Brajović i njegovi potpredsjednici neka znaju da će se u Skupštini vrlo brzo ponovo suočiti sa poslanicima DF-a u vezi ovoga zakona", istakao je Vučurović.

On je kazao da "pošto je Odsjek za informacione tehnologije Skupštine saopštio da nije bilo nikakvog hakerskog napada i hibridnog rata u veče donošenja zakona protiv SPC, kada je služba Zakonodavnog odbora Skupštine utvrdila da je taj zakon neustavan, možemo da konstatujemo još jednom da je ovaj sramni normativni akt neustavan i antipravoslavan, kao i da je ponašanje rukovodstva Skupštine, predvođenog Ivanom Brajovićem, bilo dio specijalnog udbaškog rata koji se to veče završio hapšenjem svih poslanika DF".

U Skupštini Crne Gore niko neće odgovarati zbog zvanične informacije iz te institucije da je “negativno mišljenje” Zakonodavnog odbora o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti posljedica hakerskog napada.

"Potezi Brajovića, njegovih potpredsjednika i posebno generalnog sekretara, pokazali su da se u njihovom slučaju radi o licima koja su, u svojoj slijepoj odanosti Milu Đukanoviću, spremna da se spuste na nivo sitnih spletkaroša i denuncijanta. Priča o hakovanju, hibridnom ratu i sličnim glupostima, koje su postale sastavni dio političkog rečnika prvih ljudi režima, pokazuju do kojeg stepena su strah i paranoja zavladali u njihovim redovima, a rukovodstvo Skupštine je upotrebom tog narativa pokušalo i da se obračunava sa ljudima iz Skupštinske službe, koji časno rade svoj posao i čije mišljenje se poštuje u 99 odsto slučajeva, od strane iste te skupštine. To je ta logika prevare i jednoumlja, kojom se odavno vodi rukovodstvo Skupštine, koje je svojim sramnim ponašanjem više puta ponizilo tu instituciju, a naročito one večeri kada su od parlamenta napravili kasarnu i pozvali specijalce da hapse čitavi poslanički klub DF, kako bi odbranili zakon kojim treba otimati imovinu SPC i u hramove uvoditi raspopa Dedeića", rekao je Vučurović.

Preporučujemo za Vas