DF: Uz Đukanovića profašistički elementi, ponosni smo jer smo dio "ludačkog pokreta"

Iz DF su kazali da Milu Đukanoviću i još nekolicini ostrašćenih jastrebova ističe vrijeme i dobro bi bilo da to što prije shvate i suoče se prvo sa sobom
8119 pregleda 90 komentar(a)
Demokratski front
Demokratski front
Ažurirano: 28.01.2020. 13:13h

Demokratski front (DF) saopštio je danas da se predsjednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović juče iz Tivta prvenstveno obraćao glasačima DPS, jer je kako navode značajan broj njih u litijama i jer je podrška toj partiji na najnižem nivou od njenog osnivanja.

"Zato je pokušao da slanjem poruka, koje su na ivici paranoje i bolesti, izazove efekat uzbune i zastrašivanja onih iz svojih redova koji su se drznuli da se vrate korjenima i tradiciji časnih predaka. To je bio pucanj u prazno i jalovi pokušaj mobilizacije i homogenizacije biračkog tijela, jer događaji na terenu pokazuju da su uz Mila Đukanovića ostali samo okoreli ekstremi i profašistički elementi, koji nikada nisu izvorno ni pripadali DPS. Tamo su došli da se uhljebe, ali fašističke manire su zadržali, poput onih "junaka" koji kao hijene kidišu 20 na jednoga. Pošto visoki policijski funkcioneri plasiraju priču kako iza nekih događaja stoje opozicione političke partije, ne shvatajući da građani imaju vjerska osjećanja i želju da brane svetinje, pitamo ih koja partija onda stoji iza prebijanja momka u Podgorici i uriniranja po trobojci, koja je istorijski simbol i ovih koji su organizovali jednu takvu sramnu akciju", navodi se u saopštenju DF.

Iz tog političkog saveza su dodali da Milu Đukanoviću i još nekolicini ostrašćenih jastrebova ističe vrijeme i dobro bi bilo da to što prije shvate i suoče se prvo sa sobom.

"Zakon koji je silom nametnuo one noći, hapseći čitavi klub DF, ne prihvata Crna Gora i on više ne može vratiti glasače koji su napustili DPS. DF, naši lideri, poslanici, funkcioneri, glasači, članovi, simpatizeri, dio su "ludačkog pokreta", i vrlo smo ponosni zbog toga, jer osjećamo duh i prisustvo slavnih predaka i naše tradicije", kazali su iz DF.

Bonus video: