Odbornici DPS-a iz Pljevalja ne slušaju centralu: Na sjednici sa opozicijom, šetaju na litijama

“Ono što nam je naročito zadovoljstvo je što su nas, uprkos brojnim spekulacijama, koje ovih dana kruže, danas ovdje podržala dva odbornika vladajuće koalicije. Oni su pokazali da ovdje nema politike, već da je riječ o vitalnom interesu ne samo za Pljevljake, nego za sve građane Crne Gore”
24370 pregleda 28 komentar(a)
Sa sjednice, Foto: Goran Malidžan, Goran Malidžan
Sa sjednice, Foto: Goran Malidžan, Goran Malidžan
Ažurirano: 29.01.2020. 08:33h

Dvojica odbornika Demokratske partije socijalista u Pljevljima, koja su juče prisustvovala sjednici SO na čijem je dnevnom redu Zakon o slobodi vjeroispovijesti, učestvuju u litijama koje se u toj opštini održavaju od novogodišnjih praznika.

Sjednica Skupštine Opštine Pljevlja na kojoj je trebalo da se raspravlja o Zakonu odložena je za ponedeljak zbog nedostatka kvoruma. Osim 15 opozicionih odbornika, prisustvovala su joj i dvojica odbornika DPS-a Predrag Cvijović i Srđan Pivljanin, koji juče nijesu bili spremni da govore o motivima dolaska. Jer, predsjednik Kluba odbornika DPS-a Danijel Živković ranije je rekao da odbornici skupštinske većine neće doći na sjednicu.

Cvijović i Pivljanin prisustvuju litijama koje organizuje Mitropolija zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Na hotelu “Pljevlja”, čiji je vlasnik Cvijović, uoči praznika Svetog Save bio je istaknut plakat sa ikonom tog sveca.

Hotel odbornika DPS-a u Pljevljima
Hotel odbornika DPS-a u Pljevljima(Foto: Vijesti)

Za kvorum je juče nedostajao jedan odbornik.

Zastupnika inicijative za donošenje deklaracije kojom bi se suspendovao zakon, Božo Knežević rekao je juče da su on i Milinko Gazdić podnijeli predlog kao građani koji nijesu politički angažovani

.“Na ovaj način bih da odbacim bilo kakvu tvrdnju iz bilo kakvih nemuštih i poluanonimnih saopštenja da smo mi politički angažovani”, rekao je Knežević.

On je dodao da su podnijeli inicijativu u očekivanju da će predsjednik SO Dragiša Sokić sazvati sjednicu onako kako to po zakonu i pravu pripada, što on nije uradio, a nije ih ni obavijestio da sjednica nije i neće biti zakazana.

On se zahvalio odborniku Božidaru Bajiću što je prihvatio da predsjedava Skupštinom, sekretarki Emini Brković i odbornicima koji prisustvuju zasjedanju.

“Ono što nam je naročito zadovoljstvo je što su nas, uprkos brojnim spekulacijama, koje ovih dana kruže, danas ovdje podržala dva odbornika vladajuće koalicije. Oni su pokazali da ovdje nema politike, već da je riječ o vitalnom interesu ne samo za Pljevljake, nego za sve građane Crne Gore”, kazao je Knežević.