DNP opravdava političku zloupotrebu djece: Apsurd vremena u kome živimo

Kako dodaju u saopštenju, "zato su sada na udaru i prosvjetni radnici koji predstavljaju otpor takvom beznađu, časni prosvjetari koji ne žele da uče djecu nekakvoj novokomponovanoj istoriji, pri čemu ih je poslanik vladajuće koalicije Novović na početku polugodišta i upozorio da paze šta rade"
2102 pregleda 34 komentar(a)
Đaci dobili zadatak da slikaju trobojku: OŠ Jugoslavijia Bar, Foto: Facebook
Đaci dobili zadatak da slikaju trobojku: OŠ Jugoslavijia Bar, Foto: Facebook

Učiteljica Višnjić izložena je pritisku i progonu sve pod plaštom tobožnje brige za djecu i njihovu zaštitu. Ali takvu brigu, naravno, nijesmo vidjeli kad su djeca dosad nebrojeno puta zloupotrijebljavana u političke svrhe od strane vladajuće strukture, pa čak ni kad su u vrtiću, u funkciji ikonografije, dočekivala i Mila Đukanovića, a djeca u Rožajama tjerana da mašu turskim zastavama, pritom uz izuzetno neprikladan program za djecu tog uzrasta, saopšteno je iz Demokratske narodne partije.

Dodaju da je u tim slučajevima izostala reakcija države u zaštiti djece.

"Tada, naravno, nije bilo ovolike isforsirane brige režimskog dijela javnosti za zaštitu djece, jer biće da je u slučaju s učiteljicom Višnjić problem trobojka. Zastava kralja Nikole, zastava kraljevine Crne Gore, zastava pod kojom smo izvojevali neke od najvećih istorijskih pobjeda, zastava pod kojom su naši preci stvarali istoriju Crne Gore, sada, zbog prekrajanja istorije i brojnih manipulacija režima, ispade nepoželjna", navodi se u saopštenu.

Dodaju da se radi o zatiranju istorije.

"To je apsurd vremena u kojem živimo, a to je istovremeno i zatiranje istorije. Režim trobojku progoni, a Đukanović je s njom raksrstio baš kao što je raskrstio i sa slavnom istorijom naše zemlje ispisujući novu, vještačku, hibridnu istoriju, podobnu za režimske manipulacije", saopšavaju iz DNP-a.

Kako dodaju u saopštenju, "zato su sada na udaru i prosvjetni radnici koji predstavljaju otpor takvom beznađu, časni prosvjetari koji ne žele da uče djecu nekakvoj novokomponovanoj istoriji, pri čemu ih je poslanik vladajuće koalicije Novović na početku polugodišta i upozorio da paze šta rade."

"Demokratska narodna partija osuđuje licemjerno ponašanje režima prema učiteljici koja je podigla i vaspitala mnoge generacije, osuđuje atake na nju samo zato što se ne odriče trobojke, koja je do samo prije 15 godina bila nacionalna zastava", navodi se u saopštenju.

"Takva režimska represija prema ovoj uzornoj prosvjetnoj radnici je degutantna, tim prije što se ne sjećamo da se tako reagovalo na trbušni ples, i na turske i sandžačke zastave, koje su se vijorile po Rožajama na otvaranju vrtića. I to sve pred očima ushićenog ministra prosvjete Šehovića, koji zbog toga ničim nije ni odgovarao ni trpio bilo kakve posljedice", zaključeno je u saopštenju DNP-a.

Bonus video: