Kako je DPS predstavio predsjednika Opštine Šavnik: Svetosavlje, slava, kosovski mit...

Predsjednik kluba odbornika DPS Šavnik, Vladimir Tomić je kazao da mu u ovom trenutku nije važna službena biografija Vukovića, već vjera u Boga
55274 pregleda 144 komentar(a)
Ažurirano: 30.01.2020. 19:21h

Važno mi je da u ovom trenutku naš prijatelj i sugrađanin Vlatko Vuković ostane čovjek, ostane vjeran Hristu, vjeran pravoslavlju, svetosavlju, krsnoj slavi i svijeći, da ostane vjeran tradiciji drobnjačkog plemena i svoje ugledne porodice, kazao je prilikom izbora Vlatka Vukovića za predsjednika Opštine Šavnik, njegov partijski kolega i predsjednik kluba odbornika Demokratske partije socijalista (DPS), Vladimir Tomić.

Vuković, koji je predsjednik Opštinskog odbora DPS Šavnik i dosadašnji potpredsjednik Opštine, na čelu Opštine Šavnik izabran je danas glasovima 19 odbornika vladajuće, DPS, dok su tri odbornika Demokratskog fronta (DF) i jedan Demokratske Crne Gore, bili uzdržani.

Vlatko Vuković
Vuković

Vuković je na ovu funkciju izabran jer je njegov prethodnik, Mijomir Vujačić, preminuo 1. januara ove godine.

Tomić je na sjednici Skupštine opštine, kazao da mu u ovom trenutku nije važna službena biografija Vukovića, već vjera u Boga.

Povezani članci

30. Januar 2020.

Vlatko Vuković, novi predsjednik Opštine Šavnik

"Za mene Vuković nije samo jedan momak iz Drobnjaka, već je to ime i prezime jednog vrlog viteza iz 14. vijeka i vojvode i to je ime i prezime kojim ga je otac darivao na rođenju. Darivao ga je dakle i kosovskim mitom i kosovskim štitom. Ono što očekujem od Vukovića jeste da formira jak tim pravnika koji će čuvati njegov integritet i ugled i naše opštine i brinuti o zakonitosti odluka koje bude donosio da ne bi, ne daj Bože, došao u sukob sa zakonom", kazao je Tomić.

Prema njegovim riječima, ukoliko Vuković želi sebe da obesmrti, mora sa lokalnim sveštenstvom i monaštvom da se „zagleda u temelje porušenog hrama, manastira Jelovice, gdje su trojica Vukovića monaha, Savatije, Mihailo i Danilo i molili Boga za sve nas i za svoje bratstvo“.

"Ovo govorim iz razloga što vjerujem ako se bude, a izvjesno je da hoće, bavio temama lokalnog značaja, ako nekada dođe u priliku da bira između carstva zemlje i carstva neba, Vlatko Vuković neće pogriješiti. Kada je u pitanju to naše malo parče zemlje i naša opština vjerujem da smo svi saglasni da nas najviše tišti i boli to što se u njoj oslikava pogubna migracija i mortalitet. To je pitanje kojim svi zajedno treba da se pozabavimo, predsjednik najviše, i vjerujem da će svim silama pokušati da osnaži mali izvor novorođenih plemenika koje smo do sada darivali sa po 300 eura, a vjerujem da zaslužuju i 3.000 ako je moguće. I to je nešto za šta ne smijemo da žalimo i za šta moramo imati sredstava i što nam mora u ovom trenutku biti najpreče jer od toga direktno zavisi opstanak i naših vrtića, škola, sela, institucija, i možda i same cijele opštine", poručio je Tomić.

Nakon što je izabran, Vuković je kazao da je valika čast, ali još veća obaveza i izazov, biti predsjednik opštine.

„Izazov je još veći jer treba nastaviti sve ono što je započeto i realizovati sve ono što je planirano onako kako je to naš bivši predsjednik radio domaćinski, odgovorno, neumorno i srcem. Svaki novi dan je bio nova ideja, novi korak naprijed. Izazov je nastaviti koračati tako velikim koracima“, kazao je Vuković.

Nabrojao je šta je sve urađeno u prethodnom periodu i obećao da će se truditi da sa budućim saradnicima nastavi istim koracima kojima su krenuli kada su započeli mandat, a sve u cilju pobošljanja kvaliteta života građana Šavnika. Zahvalio se pokojnom Vujačiću za sve što je uradio za razvoj opštine i za sav trud koji je nesebično ulagao kako bi se poboljšali uslovi života u tom kraju.

„Želim da obećam svim građanima Šavnika da ću zajedno sa svojim timom uz konstruktivnu saradnju sa vama odborncima predano i odgovorno raditi za dobrobit našeg Šavnika. Želim da vjerujem da ćete mi vi kao odbornici Skupštine opštine biti pouzdani partneri koji će podržavati razvojni put našeg Šavnika jer to je naš zajednički interes“, poručio je Vuković.

Kako je kazao, nastaviće sa realiacijom već započetih projekata i osmišljavanja novih, uvjeren da Šavnik sa svojim potencijalima koje posjeduje ima dobru perspektivu.

„Mi veoma dobro znamo i šta su potrebe ovoga grada, zato vrijeme koje je pred nama zahtijeva veliki i promišljen rad i zalaganje. Ovo je obaveza svih koju imamo prema našem mjestu i budućim generacijama bez obzira na lična, politička i druga uvjerenja. Ovom prilikom želim da pošaljem poruku i građanima Šavnika da zanemarimo političke razlike i sve ono što nas ne spaja, da uspostavimo dostojanstven dijalog pun ličnog uvažavanja i svakodnevne saradnje. Lokalna uprava je otvorena za sve ideje i konstruktivne predloge, za sve otvorene teme“, poručio je novi predsjednik Opštine Šavnik.

Bonus video: