URA: Disciplinovanje zavisnih birača posljednji stadijum šizofrenije DPS-a

“Rukovodstvo DPS-a očajnički pokušava da zbije redove i homogenizuje birače, prijetnjama da više neće moći da koriste sve benefite članstva u DPS-u, ukoliko ne poslušaju partijski diktat i uzdrže se od javnog iskazivanja nezadovoljstva"
5892 pregleda 9 komentar(a)
Sonja Đukić-Šarić, Foto: URA
Sonja Đukić-Šarić, Foto: URA

Posljednje saopštenje poslanice Demokratske partije socijalista (DPS) Jovanke Laličić, u kome je poručila da “za sve članove DPS-a koji učestvuju na litijama više neće biti mjesta u toj partiji“, početak je posljednjeg stadijuma političke šizofrenije vlasti, ocijenila je danas Sonja Đukić-Šarić, članica glavnog odbora URA.

Ona ukazuje da je u pitanju “očajnički pokušaj disciplinovanja zavisnog biračkog tijela, nakačenog na privilegije i sinekure vlasti, kako bi se ta kriminalna partija sačuvala od potpune propasti”.

“Rukovodstvo Demokratske partije socijalista (DPS) očajnički pokušava da zbije redove i homogenizuje birače, prijetnjama da više neće moći da koriste sve benefite članstva u DPS-u, ukoliko ne poslušaju partijski diktat i uzdrže se od javnog iskazivanja nezadovoljstva. Ovo saopštenje samo je potvrda da DPS trpi veliku političku štetu, koju je sam izazvao podizanjem tenzija i bahatim odnosom prema građanima”, poručuje Đukić-Šarić.

Dodaje da se “kriznim menadžmentom, pojašnjavanjem suludih izjava i novim prijetnjama pokušava sačuvati ono malo privrženih članova, kojima je direktni interes bitniji od savjesti”.

“To najviše govori i o samom DPS-u, koji decenijama funkcioniše na temeljima kriminala i korupcije, a koji se u ovim trenucima više ni ne trudi da takvo činjenje našminka i prikrije. Takav terminalni stadijum prošle su gotovo sve diktature u svijetu, a mi se radujemo što je i ova naša, hibridna, konačno došla do svog kraja“, navela je Đukuć-Šarić.

Bonus video: