Knežević za RTS: Očekujem hapšenje brata, Đukanoviću najviše odgovara vanredno stanje

"Nove litije će izazvati još veću reakciju vlasti. Đukanović ima sindrom odlazećeg diktatora, svaki novi potez koji povlači vuče ga ka provaliji izgubljenog diktatora", ističe poslanik DF-a
14091 pregleda 51 komentar(a)
Knežević u gostovanju na RTS-u, Foto: Screenshot/RTS
Knežević u gostovanju na RTS-u, Foto: Screenshot/RTS

Poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević kazao je za RTS da se nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti probudila sabornost srpskog naroda, što, kako ističe, plaši predsjednika države Mila Đukanovića, koji sada "ima sindrom odlazećeg diktatora".

Službenici crnogorske Uprave policije izvršili su prekjuče pretrese na sedamnaest lokacija i priveli šesnaest osoba, a među njima i majku Milana Kneževića.

Govoreći za RTS, Knežević ističe da su rezultati istrage policije "paradoksalni, smiješni".

"U mojoj kući su tražili oružje i eksplozivne naprave, a zaplijenili su risiver, dva telefona marke 'alktatel' i poklon sablju koju sam dobio od premijera Dagestana", rekao je Knežević.

Dodaje da večeras očekuje hapšenje brata Mirka koji bi trebalo da iz Beograda stigne u Podgoricu.

On je kazao kako vjeruje da će njegovog brata uhapsiti na aerodromu, jer se tako, smatra Knežević, pokušava izazvati reakcija Demokratskog fronta i njegovih lidera, kako bi litije i molebani bili proglašeni kao antidržavno i antiustavno djelovanje, i Đukanović imao ustavnu mogućnost da ih zabrani, "i kako bismo ušli u vanredno stanje, što njemu najviše odgovara u ovom trenutku".

On je ocijenio da će litije izazvati još veću reakciju vlasti. "Đukanović ima sindrom odlazećeg diktatora, svaki novi potez koji povlači vuče ga ka provaliji izgubljenog diktatora", rekao je Knežević.

Prema njegovim riječima, da bi došlo do dijaloga, Zakon o slobodi vjeroispovijesti mora da se povuče ili da se unesu izmjene i dopune.

Knežević kaže da nakon svih hapšenja u Crnoj Gori nema straha, dodajući da se od usvajanja pomenutog zakona probudila sabornost srpskog naroda.

"Podrška od naše braće u Republici Srpskoj, Srbiji, dijaspori, Makedoniji i te kako znače jer se šalje jedna snažna poruka da nismo sami", zaključio je Knežević.

Bonus video: