"“drugi motivi”se najčešće svode na mržnju prema sopstvenoj državi"

DPS: Perović priznao da su litije zapravo politički protest

"Da je samo Zakon u pitanju, postojala je precizna pravna procedura kojom se neki pravni akt osporava, koju Mitropolija nije još iskoristila", navodi se u saopštenju
13834 pregleda 80 komentar(a)
Ilustracija, Foto: DPS
Ilustracija, Foto: DPS

Rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović, priznao je u intervjuu za RTS, ono što mi od početka tvrdimo - da crkveni protesti jesu politički, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista.

"On je komentarisao da mnogi ljudi u njima učestvuju motivisani nekim drugim razlozima, koji prevazilaze Zakon o slobodi vjeroispovijesti. Ti “drugi motivi”, kako smo već vidjeli, se najčešće svode na mržnju prema sopstvenoj državi i želju da se ona vrati u položaj koji je imala prije obnavljanja nezavisnosti", saopšteno je iz DPS-a.

Kako dodaju u saopštenju, Mitropolija još nije iskoristila pravnu proceduru osporavanja Zakona.

"Da je samo Zakon u pitanju, postojala je precizna pravna procedura kojom se neki pravni akt osporava, koju uzgred Mitropolija nije još iskoristila. Zato ne samo da je neuvjerljiva tvrdnja da Zakon nije pozadina ovog protesta, nego o tome veoma jasno govore brojni iz prošlosti povampireni kvazi analitičari koji nas podsjećaju da “pored zapada ima i drugih strana svijeta”, sugerišući zapravo šta je krajnji cilj ovih protesta", saopšteno je iz DPS-a.

"Kada rektor Cetinjske bogoslovije kaže, da Crkva nije vična da u tolikom broju okuplja narod, nadamo se da to ne služi kao alibi ukoliko dođe do potencijalne eskalacije nasilja, koja ne bi bila prvi put viđena na ovim prostorima. Jer ako se to desi, najmanje će biti važno ko je čemu bio vičan", zaključeno je u saopštenju DPS-a.

Preporučujemo za Vas