Veljović: Masovnost okupljanja i pritisci neće nas spriječiti u namjeri očuvanja mira i bezbjednosti svih građana

Veljović se sastao i sa predsjednikom Opštine Berane Dragoslavom Šćekićem gdje je zajednički potvrđena dobra saradnja policije i lokalne zajednice i partnerski odnos sa zajedničkim ciljem – bezbjednost svih građana u lokalnoj zajednici
27446 pregleda 101 komentar(a)
Veljović i Šćekić, Foto: Uprava policije
Veljović i Šćekić, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 03.02.2020. 16:35h

Direktor Uprave policije Veselin Veljović sa saradnicima danas u redovnoj radnoj posjeti Centru bezbjednosti Berane, u okviru koje je organizovan sastanak kojem su prisustvovale odgovorne starješine ovog centra i odjeljenja bezbjednosti Rožaje i Plav i stanica policije Andrijevica, Gusinje i Petnjica, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Razgovaralo se o ključnim bezbjednosnim pitanjima aktuelnim u ovim lokalnim zajednicama, a prezentovani su i rezultati rada iz protekle godine.

"U prethodnoj godini policija je na području koje svojom nadležnošću obuhvata Centar bezbjednosti Berane postupajućim tužilaštvima podnijela 473 krivične prijave protiv 466 lica", saopštio je načelnik Miodrag Božović.

Veljović je istakao da bezbjednosni sistem i pored pritisaka sa različitih adresa, odlučno i efikasno odgovara prijetnjama usmjerenim ka destrukciji države, a konstruisane manipulacije uperene protiv policije, neće nas spriječiti da svoj posao obavljamo savjesno, profesionalno i zakonito.

"Masovnost okupljanja i pritisci različite vrste neće nas spriječiti u namjeri očuvanja mira i bezbjednosti svih građana uz upotrebu svih raspoloživih sredstava i kapaciteta", kazao je Veljović.

Na današnjem sastanku zaključeno je da policija poslove iz svoje nadležnosti obavlja odgovorno i posvećeno u kontinuitetu, kako bi se svaki građanin, bez obzira na različitosti osjećao bezbjedno.

Sastanak Šćekića i Veljovića: Mir nema cijenu, odgovornost na svim građanima

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić i director Uprave policije Ceselin Veljović razgovarali su danas u Beranama o bezbjednosnoj situaciji u ovom gradu i prisustvu pripadnika Posebne policijske jedinice, ocijenivši da je potrebno da Opština Berane, odnosno predsjendik opštine, budu obaviješteni o razlozima za eventualno buduće angažovanje te jedinice.

“Šćekić je posebno podvukao činjenicu da litije, koje se održavaju u Beranama protiču u miru i slozi, da mir nema cijenu i da svi zajedno moramo dati puni doprinos kako bi se građani osjećali sigurno i bezbjedno. Posebno se zainteresovao za prisustvo pripadnika Protivterorističke jedinice - PTJ u Beranama, uz iskreno očekivanje da bude obaviješten o njihovom prisustvu. Bilo je riječi o interesovanju građana o formiranju rezervnog sastava policije i licima koja ga sačinjavaju” – saopšteno je iz Šćekićevog kabineta.

Navodi se da je direktor Uprave policije saglasan da mir nema cijenu i da je odgovornost na svim građanima, a posebno nosiocima najodgovornijih funkcija u opštini i državi.

“Što se tiče pojačanog prisustva policije i predstavnika SAJ-a, Veljović je iznio stav da je to urađeno na osnovu bezbjedonosnih procjena Uprave policije u pravcu smanjenja tenzija, praćenja bezbjedonosne situacije i bezbjednosno interesantnih lica. Takođe, prihvatio je očekivanje Šćekića da bude obaviješten o eventualnom budućem angažovanju sličnih jedinica. Što se tiče formiranja rezervnog sastava policije, direktor Veljović je istakao da takvih aktivnosti nije bilo” – kaže se u saopštenju.

Tokom susreta Šćekića u Veljivića, kako je rečeno, iskazan je zajednički stav o neophodnosti saradnje kada je riječ o održavanju mira, kako na teritoriji ove opštine, tako i čitave Crne Gore.

Veljović je danas boravio u radnoj posjeti Centru bezbjednosti Berane, nakog čega se u zgradi Opštine sastao sa rukovodstvom Opštine Berane.

Bonus video: