Rolović: Došlo je vrijeme da Lekić ode

"Javnost mora da zna da će jedan poslanik i jedan odbornik, ukoliko izbori ne budu održani prije 2020, potrošiti milion eura poreskih obveznika"
188 pregleda 68 komentar(a)
Miodrag Lekić, Foto: Boris Pejović
Miodrag Lekić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.02.2018. 11:59h

Član Glavnog odbora (GO) Demosa Željko Rolović izjavio je da je došlo vrijeme da predsjednik Miodrag Lekić napusti kormilo partije koja je ovih dana, kako tvrdi, dotakla dno.

Rolović je kazao da ne može da vjeruje da neko ko je ostao sam u poslaničkoj klupi i ko ima samo jednog odbornika, nakon tri godine, nema osjećaj da bi trebalo da ode i stranku prepusti boljima od sebe.

"Javnost mora da bude upoznata sa činjenicom da će jedan poslanik i jedan odbornik, ukoliko izbori ne budu održani prije 2020, potrošiti million eura poreskih obveznika, kazao je Rolović "Vijestima".

On dodaje da uprkos svemu neće napustiti Demos.

Na kritiku zbog, kako kaže, katastrofalnog stanja u partiji navelo ga je to što je GO Demosa održao je sjednicu u subotu a nijesu, prema tvrdnjama Rolovića, pozvani oni za koje je Lekić procijenio da bi mogli kritioivati njegov i rad njegovih saradnika.

"Iako niko sa sigurnošću ne može reći koliko članova broji GO partije, u subotu je sa Lekićem bilo samo njih 26. Drugi razlog je drsko i nevaspitano saopštenje predsjednika Lekića povodom ostavke naše uvažene koleginice Seade Sadiković”, naveo je Rolović.

Rolović tvrdi i da Izvršni odbor (IO) Demosa, čiji je član bio, i drugi organi partije više ne postoje.

"Predsjedništvo je brojalo 11 članova a sada ima tri. IO i predsjednik IO ne postoje, GO je dopunjen novim članovima na nelegalnoj sjedici i na osnovu falsifikovanih ostavki. Odgovorno tvrdim da sve odluke koje su od septembra donijete na nedemokratski način”, kazao je Rolović.

On tvrdi "da jedino što besprekorno funkcionise, jeste trošenje oko dvadeset hiljada eura novca poreskih obveznika mjesečno" .

Bonus video: