DF: Medijski tim Bebe Popovića zadužen za propagandu u Crnoj Gori

"Na sreću, građani Crne Gore, a što se da vidjeti iz brojnosti litija i molebana, iz dana u dan postaju sve svjesniji pipaka kojima ih steže Đukanovićeva hobotnica, uključujući i onaj medijski, koji je lično kreirao Beba Popović"
4017 pregleda 39 komentar(a)
Ilustracija
Ilustracija
Ažurirano: 10.02.2020. 13:09h

Demokratski front tvrdi da ima saznanja koja ukazuju "da je Vladimir Beba Popović u proteklom periodu za potrebe Đukanovića i njegovog ostanka na vlasti oformio nezvaničan medijski tim, zadužen za plasiranje najcrnje propagande protiv Đukanovićevih protivnika", navodi se u saopštenju DF-a.

"Na taj način, Popović, poput kakvog Gebelsa u Đukanovićevom diktatorskom bunkeru, zajedno sa svojim saradnicima predstavlja svojevrstan medijski pipak kriminogene hobotnice koju je Đukanović stvorio tokom svoje višedecenijske vladavine Crnom Gorom", navodi se u saopštenju.

Oni dodaju da njegov "medisjki tim" propagandu vrši posredstvom "podobnih" crnogorskih medija.

"Kada smo kod članova pomenutog medijskog tima, kojim Popović rukovodi „iz sjenke“, trudeći se da se što manje direktno eksponira, vodeću ulogu ima njegova supruga Katarina Spasić Popović, koja po osnovu angažovanja u ovom timu često putuje iz Beča, gdje je stacionirana, u Podgoricu. Osim nje, tu je i Ivana Jeremić, koja je svojevremeno naslijedila Popovića na čelu Biroa za komunikacije srpske Vlade", navodi se u saopštenju DF-a.

"Njih dvije, po Bebinim instrukcijama, a posredstvom „podobnih“ crnogorskih medija, plasiraju bombastične navode o srpsko-ruskoj zavjeri čiji je cilj rušenje Đukanovićevog režima, nastojeći da u taj kontekst stave i stotine hiljada građana Crne Gore koji mirnim šetnjama, litijama i molebanima već nedjeljama izražavaju protest protiv nakaradnog tzv. Zakona o slobodi vjeroispovijesti", navodi se u saopštenju.

Oni dodaju da su u ovo uključene i "mlade nade" DPS-a.

"Oni vrše i selekciju „mladih nada“ iz redova Demokratske partije socijalista (DPS), koje, uz njihovo sufliranje, dalje razrađuju navedene teze. Naravno, ovaj mehanizam, prema Đukanovićevom nalogu, funkcioniše u strogoj tajnosti kako bi se tezama koje se kreiraju dao privid autentičnosti i spontanosti", navodi se u saopštenju DF-a.

"Na sreću, građani Crne Gore, a što se da vidjeti iz brojnosti litija i molebana, iz dana u dan postaju sve svjesniji pipaka kojima ih steže Đukanovićeva hobotnica, uključujući i onaj medijski, koji je lično kreirao Beba Popović", navodi se u saopštenju.

"Imajući to u vidu, može se sa pravom pretpostaviti da neće još mnogo vode proteći Moračom do trenutka kada odluče da te pipke posjeku, i ostave ih da trunu na smetlištu istorije. Kao i što smo obećali, DF će narednih dana nastaviti sa isušivanjem ovog kriminalno medijskog taloga, u kojem Beba Popović poput štetočine krokodila, mora ostati na suvom da se bespomoćno batrga u mreži pravosudnih institucija", zaključuje se u saopštenju DF-a.

Bonus video: