SD Konjeviću: Izađite iz pogrešnog antidržavnog voza

Kako se navodi u saopštenju SD-a " upravo te koji pale Skupštinu njegov počasni predsjednik naziva uglednim parlamentarcima, sa kojima je htio, a hoće i dalje nego mu ne može biti, da mijenja Crnu Goru na bolje"
4422 pregleda 32 komentar(a)
SD, Foto: SD
SD, Foto: SD

Socijaldemokrate tvrde da je današnja izjava potredsjednika SDP-a Raška Konjevića, koji je kazao da ne vjeruje u ujedinjenu opoziciju najbolje priznanje o promašenosti politike koju ta partija vodi od 2016. godine.

Kako se navodi u saopštenju SD-a " upravo te koji pale Skupštinu njegov počasni predsjednik naziva uglednim parlamentarcima, sa kojima je htio, a hoće i dalje nego mu ne može biti, da mijenja Crnu Goru na bolje".

"I javnost se, isto kao i Konjević, pita šta partija navodne građanske i evropske integracije, kako sebi u SDP-u i dalje laskaju, radi u čvrstom koalicionom zagrljaju sa Demokratskim frontom u nekoliko crnogorskih gradova. Ne možemo a da se ne zapitamo da li i šačici njihovih malobrojnih funkcionera na lokalnom nivou u Herceg Novom i Budvi smeta ono što navodno ispade da naprasno zasmeta Konjeviću, a to su pozivi „uglednog parlamentarca“ Andrije Mandića upućeni svojim ratnim drugovima da iskopaju oružje?", navodi se u saopštenju SD-a.

"Jeste li konačno gospodo iz SDP-a postali svjesni da ste vodili naopaku politiku u poslednjih nekoliko godina? Je li vam postalo jasno zašto vam građani Crne Gore nijesu dozvolili da Crnu Goru izdate crnogorskim glasovima, i zašto su vas ostavili ispod cenzusa u većini opština na kojima ste samostalno nastupali, pa čak i u Podgorici, gdje ste bili u trojnoj koaliciji sa DEMOS-om i „nezavisnim građanima“, sa sve Konjevićem koji je bio na čelu odbora njegove vanparlamentarne partije?", navodi se u saopštenju ove partije.

U saopštenju dodaju da "su mudriji kazali „kad uđeš u pogrešan voz, svaka sljedeća stanica je pogrešna.“ Vi ste, gospodo iz SDP-a, u taj voz ušli 2016. godine, zbog čega ste svakim danom sve dalje od državotvorne politike na koju se često pozivate. Zato vas pozivamo da izađete iz tog pogrešnog antidržavnog voza, i vi i ostale tzv. „građanske opozicione snage“ koje pominjete. Raskinite koaliciju sa onima čija politika vas asocira na fašizam, pa tek onda držite politčke pridike. Sve suprotno se zove cinizam i lov u mutnom, a to su naši građani, kad ste vi u pitanju odavno prozreli, zbog čega vam je izborni cenzus sve dalji".

"I bez vas će građanska, antifašistička i multietnička Crna Gora, kojoj mi u Socijaldemokratama Crne Gore s ponosom pripadamo, nastaviti da se stabilno kreće evropskim putem, i naći će način da prevaziđe sve prepreke koje joj na tom putu postavljaju one retrogradne snage sa kojima ste upravo vi iz SDP-a u koaliciji", navodi se u saopštenju SD-a.

Bonus video: